Partiledare i Sydafrika: "Vi ska döda de vitas barn och kvinnor"

Publicerad 16 december 2018 kl 11.49

Utrikes. Vita människors barn, kvinnor – ja, till och med deras husdjur – ska dödas. Det säger partiledaren för vänsterpartiet BLF i Sydafrika, rapporterar RT.

Gilla artikeln på Facebook

Vita människor i Sydafrika är sedan länge utsatta för systematiska bestialiska mord och den svarta regeringen arbetar på högvarv för att inskränka folkgruppens rättigheter.

Trots det hårdnar tonläget mot vita sydafrikaner ytterligare.

Andile Mngxitama, partiledare för det socialistiska svarta partiet BLF, uppmanar öppet till fler mord på vita människor. Under ett bejublat tal i staden Potchefstroom uppmanade han till att döda "fem vita för varje svart".

– Vi ska döda deras barn, vi ska döda deras kvinnor, vi ska döda deras hundar, vi ska döda deras katter. Vi ska döda allt som kommer i vår väg! proklamerade partiledaren.

På sociala medier anklagas Andile Mngxitama för att förespråka folkmord, men själv försvarar han sig med att citatet har tagits ur sitt sammanhang. Han får uppbackning av andra svarta användare på Twitter.

Mngxitama är en av de politiker som stödjer Sydafrikas så kallade landreform, som innebär att vita människors mark ska beslagtas med tvång och ges till svarta.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Småföretagare dör ofta i fattigdom

Överrepresenterade i gruppen fattigpensionärer.. De har sällan råd att ta ut lön och tvingas ofta jobba tills de dör.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Missar aldrig chansen att utmåla oss som monster. Joakim Andersen har läst Jim Goads nya bok Whiteness – The original sin.0 Plus

Vetenskap

Språkbegåvade har tjockare hjärna. Ju tjockare hjärnbark desto enklare lära sig nytt språk.0 

Kultur

James Bond föreslås bli transa. Transsexuell föreslås spela agent 007 i nästa film.0 Plus

Sagan om ringen anklagas för att vara rasistisk mot orcher. Författare menar att fantasyromanens kannibalistiska figurer är utsatta för "diskriminering".0 Plus