Pippi på afghanspråk i Åhléns reklamfilm

Publicerad 24 mars 2019 kl 18.12

Inrikes. Åhléns får nu återigen kritik på sociala medier för att ägna sig åt så kallad politiskt korrekt marknadsföring. Varuhusets nya reklamfilm visar nämligen en pappa som läser Pippi Långstrump för sin dotter på dari, rapporterar Samhällsnytt.

Gilla artikeln på Facebook

Reklamfilmen, som lanserades i mars, är en del av Åhléns kampanj "Ha det fint" och skildrar en man som nattar sin dotter.

Mannen läser läser högt ur Pippi Långstrump, fast inte på svenska utan på dari, som talas i Afghanistan, enligt Samhällsnytt. Det finns heller inga svenska undertexter till filmen.

Tilltaget har mötts av många kritiska kommentarer i sociala medier.

"Såg en reklamfilm på TV4 från Åhléns där en pappa läser Pippi Långstrump för sin dotter. På ett MENA-språk. Varför???" skriver en kvinna på Twitter.

Även på sin egen Facebook-sida får Åhléns ta emot kritik.

"I Sverige pratar vi svenska. Reklamer ska vara på svenska!" skriver en användare.

Åhlens har tidigare uppmärksammats för sina reklamsatsningar. I julas påstod varuhuset felaktigt att jultomten är turk, detta i syfte att slå "hål på myten om den ‘svenska’ julen". För några år sedan uppstod en kritikerstorm efter att Åhléns valt att pryda omslaget till sin tidning med vänsterextremisten Karin "Kakan" Hermansson.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Stockholms boprisras i dollar: 20 procent

Säljarna får allt mindre för pengarna.. Köpkraften per såld kvadratmeter rasar när kronan fortsätter sin resa mot botten.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Kolumn: Joakim Andersen. "När Schulman skriver 'äntligen' och andra gillar det så ger det oss en liten inblick i hur de fungerar."0 Plus

Mer från Inrikes

Vetenskap

Forskare ska klona urtida häst . Blod från fölet påträffades efter över 40.000 år.0 Plus

Ny svensk metod upptäcker politikerförakt automatiskt. AI reagerar när politiker beskrivs som "idiot" eller "kärring".0