PK-panik i England när Tommy Robinson poserar med soldater

Scrolla ned för video

Publicerad 10 oktober 2018 kl 09.02

Utrikes. Islamkritikern Tommy Robinsons bilder på sig själv tillsammans med jublande unga soldater orsakar en värdegrundsstorm i brittisk media. Nu bekräftar armén att händelsen utreds, rapporterar Daily Mirror.

Gilla artikeln på Facebook

Tommy Robinson, som grundade English Defence League, fick stor uppmärksamhet när han nyligen tvingades avtjäna ett längre fängelsestraff efter att ha fotograferat muslimska sexbrottslingar utanför en domstol.

Nu skapar han nya skandalrubriker. Den 35-årige islamkritikern har nämligen postat bilder på sociala medier som visar hur han umgås och poserar tillsammans med en stor grupp rekryter i den brittiska armén.

De unga soldaterna är på bilderna glada, jublar och skanderar Robinsons namn – något som väcker vrede i den politiskt korrekta önationen.

"Det är stunder som denna som gör mödan värd. Idag mötte jag riktiga brittiska hjältar", skriver Tommy Robinson i ett inlägg på Facebook.

En talesman för armén bekräftar att händelsen nu "utreds", skriver Daily Mirror.

"Den som bryter mot arméns värderingar och normer kommer att möta administrativa åtgärder", uppger talesmannen, och utlovar "robusta åtgärder" för att rensa ut misstänkta "extremister" från försvarsmakten.

Imam Asim Hafiz, som arbetar som "islamisk religiös rådgivare" åt den brittiska försvarsmakten, kommenterar att all form av "rasism, diskriminering eller extremism" tas på "extremt stort allvar".


Ekonominyheter

Svenskt luftskepp ska flyga miljardärer till Nordpolen

Priset: 600.000 kronor för en kabin.. "I nästa steg vill vi bredda och flyga till exempel mellan London och Berlin."0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Kolumn: Joakim Andersen. "När Schulman skriver 'äntligen' och andra gillar det så ger det oss en liten inblick i hur de fungerar."0 Plus

Vetenskap

Ny svensk metod upptäcker politikerförakt automatiskt. AI reagerar när politiker beskrivs som "idiot" eller "kärring".0 

USA byter kön på 8-åringar. Allt fler liberaler lämnar in sina barn för könsbyte.0