Elizabeth Warren lät sig klassas som indian och "färgad" under sin tid på Harvard.

"Pocahontas" fördöms av indianstam

Publicerad 17 oktober 2018 kl 11.23

Utrikes. Den demokratiska senatorn Elizabeth Warren har hånats och kallats för "Pocahontas" av Donald Trump efter att ha påstått att hon är indian. Nu hävdar Warren att ett DNA-test bevisar att hon har en tusendels indianblod – men hånas bara ännu mer.

Gilla artikeln på Facebook

Indianstammen Cherokee Nation riktar hård kritik mot Elizabeth Warren och kallar senatorns beslut att släppa DNA-testet "olämpligt och fel", rapporterar The Telegraph.

"Det utgör ett hån mot DNA-test och dess legitima användningsområden samtidigt som det vanärar legitima stammar och deras medborgare, vars förfäder är väl dokumenterade och vars härkomst har bevisas", skriver Cherokee Nation.

Elizabeth Warren, som är en potentiell demokratisk presidentkandidat år 2020, har länge hävdat att hon har cherokeehärkomst från moderns sida. DNA-testet påstås dock visa att andelen indianblod i Warren endast är 1/1024.

Tidigare har det avslöjats att Elizbeth Warren listade sig som indian under sin tid på Harvard. Där kategoriserades hon bland annat som "färgad", något som enligt kritiker visar att hon har använt sin påstådda härkomst för att främja sin karriär.

I media har DNA-testet dock triumfatoriskt används som ett slagträ mot president Donald Trump, som vid upprepade tillfällen har hånat den kvinnliga senatorn för hennes påståenden och kallat henne för "Pocahontas".

På Twitter skriver Trump att Warrens påståenden uppenbarligen fortfarande är falska. Endast "individer med väldigt låg IQ" tror på att kvinnliga senatorn är indian, konstaterar Trump.


Nyheter från förstasidan

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Kulturprofilens öde avgörs i hovrätten. Kvinnan sov frivilligt över hos Arnault flera gånger efter den påstådda våldtäkten.0 

Mer från Utrikes

Vetenskap

Framtida dataspel kan läsa av dina känslor. Testas med modifierat Super Mario Bros.0 Plus

Unga cannabisrökare återfår sin kognitiva förmåga om de slutar. Betydande förbättring av verbala minnet redan efter första veckan.0 Plus

Kultur

Uttalanden om judar stoppade minnesmynt för Roald Dahl. Folkkär barnboksförfattare pekas ut som antisemit.0 

The Simpsons skrotar Apu efter "rasism"-anklagelser. Den indiske figuren försvinner helt.0