Elizabeth Warren lät sig klassas som indian och "färgad" under sin tid på Harvard.

"Pocahontas" fördöms av indianstam

Publicerad 17 oktober 2018 kl 11.23

Utrikes. Den demokratiska senatorn Elizabeth Warren har hånats och kallats för "Pocahontas" av Donald Trump efter att ha påstått att hon är indian. Nu hävdar Warren att ett DNA-test bevisar att hon har en tusendels indianblod – men hånas bara ännu mer.

Gilla artikeln på Facebook

Indianstammen Cherokee Nation riktar hård kritik mot Elizabeth Warren och kallar senatorns beslut att släppa DNA-testet "olämpligt och fel", rapporterar The Telegraph.

"Det utgör ett hån mot DNA-test och dess legitima användningsområden samtidigt som det vanärar legitima stammar och deras medborgare, vars förfäder är väl dokumenterade och vars härkomst har bevisas", skriver Cherokee Nation.

Elizabeth Warren, som är en potentiell demokratisk presidentkandidat år 2020, har länge hävdat att hon har cherokeehärkomst från moderns sida. DNA-testet påstås dock visa att andelen indianblod i Warren endast är 1/1024.

Tidigare har det avslöjats att Elizbeth Warren listade sig som indian under sin tid på Harvard. Där kategoriserades hon bland annat som "färgad", något som enligt kritiker visar att hon har använt sin påstådda härkomst för att främja sin karriär.

I media har DNA-testet dock triumfatoriskt används som ett slagträ mot president Donald Trump, som vid upprepade tillfällen har hånat den kvinnliga senatorn för hennes påståenden och kallat henne för "Pocahontas".

På Twitter skriver Trump att Warrens påståenden uppenbarligen fortfarande är falska. Endast "individer med väldigt låg IQ" tror på att kvinnliga senatorn är indian, konstaterar Trump.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Mer från Utrikes

Kristna förföljs i fler länder

IS och Kina bakom förvärrad utveckling.. Även i Indien har kristna problem att utöva sin religion, visar en rapport.0 

66 döda när bränsletjuvar fick oljeledning att explodera

Bränsletjuvarna i Mexiko borrade hål i oljeledningen.. "Jag uppmanar hela befolkningen att inte vara delaktig i bränslestöld."0 

Kristna rasar när Israel ställer ut hånfull "McJesus"

Har använt verket mot konstnärens vilja.. "Om detta hade riktats mot icke-kristna, hade hela världen vänts upp och ner."0 

Sidor

Vetenskap

Språkbegåvade har tjockare hjärna. Ju tjockare hjärnbark desto enklare lära sig nytt språk.0 

Kultur

James Bond föreslås bli transa. Transsexuell föreslås spela agent 007 i nästa film.0 Plus

Sagan om ringen anklagas för att vara rasistisk mot orcher. Författare menar att fantasyromanens kannibalistiska figurer är utsatta för "diskriminering".0 Plus