Elizabeth Warren lät sig klassas som indian och "färgad" under sin tid på Harvard.

"Pocahontas" fördöms av indianstam

Publicerad 17 oktober 2018 kl 11.23

Utrikes. Den demokratiska senatorn Elizabeth Warren har hånats och kallats för "Pocahontas" av Donald Trump efter att ha påstått att hon är indian. Nu hävdar Warren att ett DNA-test bevisar att hon har en tusendels indianblod – men hånas bara ännu mer.

Gilla artikeln på Facebook

Indianstammen Cherokee Nation riktar hård kritik mot Elizabeth Warren och kallar senatorns beslut att släppa DNA-testet "olämpligt och fel", rapporterar The Telegraph.

"Det utgör ett hån mot DNA-test och dess legitima användningsområden samtidigt som det vanärar legitima stammar och deras medborgare, vars förfäder är väl dokumenterade och vars härkomst har bevisas", skriver Cherokee Nation.

Elizabeth Warren, som är en potentiell demokratisk presidentkandidat år 2020, har länge hävdat att hon har cherokeehärkomst från moderns sida. DNA-testet påstås dock visa att andelen indianblod i Warren endast är 1/1024.

Tidigare har det avslöjats att Elizbeth Warren listade sig som indian under sin tid på Harvard. Där kategoriserades hon bland annat som "färgad", något som enligt kritiker visar att hon har använt sin påstådda härkomst för att främja sin karriär.

I media har DNA-testet dock triumfatoriskt används som ett slagträ mot president Donald Trump, som vid upprepade tillfällen har hånat den kvinnliga senatorn för hennes påståenden och kallat henne för "Pocahontas".

På Twitter skriver Trump att Warrens påståenden uppenbarligen fortfarande är falska. Endast "individer med väldigt låg IQ" tror på att kvinnliga senatorn är indian, konstaterar Trump.


Ekonominyheter

Regeringen skärper 3:12-reglerna

Täpper till möjlighet till lägre skatt.. Riskerar att öka klyftorna mellan fattiga företagare och rika anställda.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Vill bli president i USA – med löfte om medborgarlön på 1.000 dollar. Men Yangs analys av automatiseringens följder är högst relevant, skriver Joakim Andersen.0 Plus

Mer från Utrikes

EU betalar domstol för att åtala Assad

Finansierar process vid kontroversiella ICC.. Omstridda domstolen kan anse sig behörig att åtala Syriens statsledning även utan stöd i FN.0 

Danmark tänker förbjuda utländska bidrag till moskébyggen

Regeringen och stödpartiet Dansk Folkeparti jobbar på en ny lag.. "Vi har varit extremt frustrerade när moskébyggen har finansierats från utlandet."0 

Sidor

Vetenskap

Moderns infektion ger deprimerade barn. Infektion under graviditeten ger markant ökad risk för depression och autism hos barnet.0 

Svenskarna hittade sfinx i Egypten. "Enastående och överraskande."0 Plus

Kultur

Henrik Schyffert får "Stora retorikpriset". Sägs ge svenskarna "insikter" om samhället.0 

James Bond föreslås bli transa. Transsexuell föreslås spela agent 007 i nästa film.0 Plus