Dominik Tarczynski skrämdes inte av Channel4:s pk-fråga hur många "flyktingar" som Polen tagit emot. "Noll", visade han med sina fingrar.

Polen: "Vi tänker inte ta emot en enda muslim"

Publicerad 16 juli 2018 kl 10.02

Utrikes. Polen står fast vid sin strikta invandringspolitik och tänker inte ta emot en enda muslimsk asylsökare. Det klargör riksdagsledamoten Dominik Tarczynski för Channel4.
– Ni kan kalla oss populister, nationalister eller rasister. Jag bryr mig inte, jag bryr mig om min familj och mitt land.

Gilla artikeln på Facebook

Det är i en intervju med brittiska Channel4 som Dominik Tarczynski från det polska regeringspartiet PIS, Lag och rättvisa, står fast vid landets restriktiva invandringspolitik.

När programledaren Cathy Newman frågor Tarczynski hur många "flyktingar" som Polen tagit emot svarar han stolt:

– Noll! Om du frågar mig om illegal muslimsk invandring, så handlar det om noll. Inte en enda kommer komma. Vi har tagit 1 miljon människor från Ukraina, som jobbar och är fredliga i Polen. Men vi kommer inte ta emot en enda muslim eftersom det är vad vi lovade.

Cathy Newman påpekar då att Dominik Tarczynski låter stolt över att hans regering inte tagit emot en enda så kallad flykting.

– Självklart, för det är ju vad vårt folk förväntar sig av oss. Det var därför som vår regering blev vald. Och det är på grund av detta som Polen är så säkert och till exempel inte har en enda terrorattack. Titta på våra gator. Ni kan kalla oss populister, nationalister eller rasister. Jag bryr mig inte, jag bryr mig om min familj och mitt land.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Rotschild orolig för världsordningen

Dollarn kan sluta vara världsvaluta.. Ledare som Trump samarbetar inte med andra, varnar bankiren.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Sjunkande skolresultat, no go-zoner och ökat våld kan ha en enkel förklaring. Joakim Andersen har läst ny bok om eugenikens nedtystade men välbelagda sanningar.0 Plus

Mer från Utrikes

Sidor

Vetenskap

Hajarna påverkas av dinosauriedödande asteroiden – än idag. Lever ännu med sviterna av en katastrof för 66 miljoner år sedan.0 

Unik svensk miniubåt tas i bruk. Ska studera havsbotten på stora djup.0 Plus

Kultur

Afrikanskättad skådis kan bli nästa James Bond – "Tiden är inne". Producenten öppnar dörren för svart James Bond.0 Plus