Dominik Tarczynski skrämdes inte av Channel4:s pk-fråga hur många "flyktingar" som Polen tagit emot. "Noll", visade han med sina fingrar.

Polen: "Vi tänker inte ta emot en enda muslim"

Publicerad 16 juli 2018 kl 10.02

Utrikes. Polen står fast vid sin strikta invandringspolitik och tänker inte ta emot en enda muslimsk asylsökare. Det klargör riksdagsledamoten Dominik Tarczynski för Channel4.
– Ni kan kalla oss populister, nationalister eller rasister. Jag bryr mig inte, jag bryr mig om min familj och mitt land.

Gilla artikeln på Facebook

Det är i en intervju med brittiska Channel4 som Dominik Tarczynski från det polska regeringspartiet PIS, Lag och rättvisa, står fast vid landets restriktiva invandringspolitik.

När programledaren Cathy Newman frågor Tarczynski hur många "flyktingar" som Polen tagit emot svarar han stolt:

– Noll! Om du frågar mig om illegal muslimsk invandring, så handlar det om noll. Inte en enda kommer komma. Vi har tagit 1 miljon människor från Ukraina, som jobbar och är fredliga i Polen. Men vi kommer inte ta emot en enda muslim eftersom det är vad vi lovade.

Cathy Newman påpekar då att Dominik Tarczynski låter stolt över att hans regering inte tagit emot en enda så kallad flykting.

– Självklart, för det är ju vad vårt folk förväntar sig av oss. Det var därför som vår regering blev vald. Och det är på grund av detta som Polen är så säkert och till exempel inte har en enda terrorattack. Titta på våra gator. Ni kan kalla oss populister, nationalister eller rasister. Jag bryr mig inte, jag bryr mig om min familj och mitt land.


Nyheter från förstasidan

Trump förkastar globalismen: "Jag är nationalist"

Fördömde vänstern som "makthungriga globalister" "Man får inte använda det ordet. Men vet ni vad jag är? Jag är en nationalist!"0 

Ekonominyheter

Kraftigt trendbrott: Allt fler tror på boprisras

Andelen som tror på sjunkande priser har fördubblats på ett år.. "Fler inser att utvecklingen inte kan fortsätta på samma sätt i all evighet."0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Vetenskap

Svenska forskare kan ha hittat nyckeln till att behandla akne. Forskargruppen "väldigt entusiastisk."0 Plus

Fyndet: Fossiler efter 700 miljoner år gamla djur. Studie bekräftar forskning som tidigare inte godtogs av det vetenskapliga samfundet.0 

Kultur

Problematiskt: Prinsen kysser Snövit utan samtycke. Feministisk kritik mot klassikern.0 Plus

Pippi Långstrump skrivs om: Blir hemlös rom i Rinkeby. Flyttar från Villa Villekulla till övergiven bil i förorten.0