Dominik Tarczynski skrämdes inte av Channel4:s pk-fråga hur många "flyktingar" som Polen tagit emot. "Noll", visade han med sina fingrar.

Polen: "Vi tänker inte ta emot en enda muslim"

Publicerad 16 juli 2018 kl 10.02

Utrikes. Polen står fast vid sin strikta invandringspolitik och tänker inte ta emot en enda muslimsk asylsökare. Det klargör riksdagsledamoten Dominik Tarczynski för Channel4.
– Ni kan kalla oss populister, nationalister eller rasister. Jag bryr mig inte, jag bryr mig om min familj och mitt land.

Gilla artikeln på Facebook

Det är i en intervju med brittiska Channel4 som Dominik Tarczynski från det polska regeringspartiet PIS, Lag och rättvisa, står fast vid landets restriktiva invandringspolitik.

När programledaren Cathy Newman frågor Tarczynski hur många "flyktingar" som Polen tagit emot svarar han stolt:

– Noll! Om du frågar mig om illegal muslimsk invandring, så handlar det om noll. Inte en enda kommer komma. Vi har tagit 1 miljon människor från Ukraina, som jobbar och är fredliga i Polen. Men vi kommer inte ta emot en enda muslim eftersom det är vad vi lovade.

Cathy Newman påpekar då att Dominik Tarczynski låter stolt över att hans regering inte tagit emot en enda så kallad flykting.

– Självklart, för det är ju vad vårt folk förväntar sig av oss. Det var därför som vår regering blev vald. Och det är på grund av detta som Polen är så säkert och till exempel inte har en enda terrorattack. Titta på våra gator. Ni kan kalla oss populister, nationalister eller rasister. Jag bryr mig inte, jag bryr mig om min familj och mitt land.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Missar aldrig chansen att utmåla oss som monster. Joakim Andersen har läst Jim Goads nya bok Whiteness – The original sin.0 Plus

Vetenskap

Språkbegåvade har tjockare hjärna. Ju tjockare hjärnbark desto enklare lära sig nytt språk.0 

Kultur

James Bond föreslås bli transa. Transsexuell föreslås spela agent 007 i nästa film.0 Plus

Sagan om ringen anklagas för att vara rasistisk mot orcher. Författare menar att fantasyromanens kannibalistiska figurer är utsatta för "diskriminering".0 Plus