Arkivbild.

Polis utsattes för "kraftigt våld" – sköt misstänkt "i nödvärn"

Publicerad 21 juli 2018 kl 08.31

Inrikes. En polis och en gärningsmän fick föras till sjukhus i Linköping i natt efter att polisen först attackerats med "kraftigt våld" och sedan avlossat sitt tjänstevapen i nödvärn, enligt polisen.

Gilla artikeln på Facebook

Det var i samband med att en polispatrull skulle gripa misstänkta rånare i Linköping i natt som den ena polisen attackerades.

Enligt polisens händelserapport kom poliserna ifrån varandra.

Den ena av poliserna attackerades sedan med "kraftigt våld" och avlossade då sitt tjänstevapen i nödvärn, skriver polisen.

Både gärningsman och polis fick föras till sjukhus.

Polisen säger till Aftonbladet att det har handlat om personrån vid en badplats där flera personer blivit rånade på värdesaker och kläder.

– Sen har gärningsmännen försvunnit från brottsplatsen. Så vi har en patrull som får syn på de här gärningsmännen som man ska försöka få tag i när då detta sker att den ena polismannen blir attackerad, säger Tor Sevelius, vakthavande befäl vid polisen i Östergötland, till tidningen.

Polisen är förtegen om händelsen och vill inte kommentera skadeläget. Den skadade polisen är dock kvar på sjukhuset för undersökning.

När Aftonbladet frågar om vapen har använts i samband med attacken mot polisen, får man inte heller någon kommentar. Dock ska personrånen ha utförts genom sparkar och slag.

"I nuläget kommer inga ytterligare uppgifter lämnas", skriver polisen på sin hemsida.

Händelsen rubriceras som försök till mord/dråp.


Nyheter från förstasidan

Estland säger nej till FN:s migrationsavtal

Men frågan skapar kris i landet då regeringen är oenig. "När vi bildade denna koalition, kom vi överens om konsensusbeslut. Tyvärr var konsensus inte uppnådd idag."0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Kulturprofilens öde avgörs i hovrätten. Kvinnan sov frivilligt över hos Arnault flera gånger efter den påstådda våldtäkten.0 

Mer från Inrikes

Vetenskap

Framtida dataspel kan läsa av dina känslor. Testas med modifierat Super Mario Bros.0 Plus

Unga cannabisrökare återfår sin kognitiva förmåga om de slutar. Betydande förbättring av verbala minnet redan efter första veckan.0 Plus

Kultur

Uttalanden om judar stoppade minnesmynt för Roald Dahl. Folkkär barnboksförfattare pekas ut som antisemit.0 

The Simpsons skrotar Apu efter "rasism"-anklagelser. Den indiske figuren försvinner helt.0