Faktabladen på Dragonskolan

Rektorn: "Missförstånd i samband med medias rapportering"

Publicerad 17 april 2018 kl 11.44

Inrikes. Dragonskolan i Umeå bryter nu tystnaden efter rapporteringen om de faktablad om invandring som florerat på skolan och som ska ha anmälts till Säpo.
"Missförstånd har uppstått i samband med medias rapportering", skriver Anna Sundelin till Fria Tider.

Gilla artikeln på Facebook

Det var sent på fredagen som Västerbottens-Kuriren publicerade en artikel om att "rasistisk propaganda" hade hittats på Dragonskolan i form av flygblad.

Enligt lokaltidningen hade flygbladen polisanmälts och skolan hade dessutom kontaktat Säpo.

Men när Fria Tider pratade med en av eleverna som skrivit flygbladen visade det sig att det rörde sig om faktablad om Sveriges invandringspolitik, med källhänvisningar.

– Det känns väldigt oroväckande att skolan väljer att kontakta Säkerhetspolisen för att några elever har placerat ut flygblad med enbart fakta på, eleven till Fria Tider.

Rektor Anna Sundelin har hittills inte velat svara på några frågor om händelsen. I ett mejl till Fria Tider hänvisade hon under måndagen till att "missförstånd uppstått i samband med medias rapportering" och att ett förtydligande skulle publiceras på Dragonskolans hemsida inom de närmaste dagarna.

Nu har ett inlägg med rubriken "Angående de flygblad som delats ut på Dragonskolan" lagts upp på hemsidan.

"Vi vill förtydliga att inga elever är anmälda, vare sig till polis eller SÄPO. Efter önskemål från polisen har skolan meddelat polisen om flygbladen, då polisen tidigare önskat få kännedom om liknande händelser, för att de ska kunna göra en bedömning om dess innehåll är något som behöver utredas", skriver skolan.

Vidare framhålls att "Umeå Gymnasieskola vill vara en öppen plats där eleverna får kunskaper om samhället utanför skolan".

"Organisationer, myndigheter och politiska partier har möjlighet att besöka skolorna och informera via bokbord. Utifrån skolverkets direktiv har de kommunala gymnasieskolorna tagit fram en gemensam policy för externa besökare", skriver skolan:

"Följs inte ordningsreglerna kan det innebära att en organisation, myndighet eller politiskt parti avvisas och därefter nekas besöka skolan."


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Kolumn: Pat Buchanan. Därför gråter västerländsk media blod efter mötet i Helsingfors.0 Plus

Mer från Inrikes

Sju anlagda bränder i Arboga under natten

Inte första gången det brinner.. Men polisen saknar resurser för extra patrullering.0 

SVT: Ensamkommande kan sättas in mot skogsbränderna

Problemet: De kan inte försäkras.. "Det går inte om de inte fått uppehållstillstånd och ett svenskt personnummer."0 

Regeringen satsar miljoner – på att lära invandrare ha sex

Ska förbättra sexupplysningssajt på dari, arabiska och somaliska.. "Att göra något sexuellt med någon som inte vill det, är ett sexuellt övergrepp."0 

Sidor

Vetenskap

Här upptäcker svenskarna bisarra nya djurarter – på 5.000 meters djup. Undersökte okända områden djuphavsexpedition.0 Plus

Kultur

Ulf Lundell sågar Pascalidous "Nobelpris". "Är det feminism så är det gymnasialt."0