Ryssland: Upp till Europas folk om de vill ha invandringskritiska politiker

Publicerad 18 oktober 2018 kl 11.11

Utrikes. Ryssland kommer inte svartlista så kallade populistiska partier om de får mer politisk makt i Europa. Demokrati är demokrati, förklarar Rysslands utrikesminister Sergey Lavrov i en intervju med franska RT.

Gilla artikeln på Facebook

EU och inhemska kulturmarxistiska partier som sjuklövern i Sverige gör allt för att stoppa partier som de menar är nationalistiska, likt SD.

Så kommer inte Ryssland agera, förklarar nu den ryske utrikesministern Sergey Lavroy.

Om Europa skiftar politisk inriktning mot en mer så kallad "populistisk" sådan är det inget Ryssland kommer försöka stoppa.

Demokratiska beslut måste respekteras, menar Lavroy.

– Om det handlar om någon som representerar en viss politik, men inte bryter mot några lagar, varför skulle vi svartlista dem? För att de står för åsikter som inte passar Europas nuvarande politiska huvudfåra?

– Det vore inte särskilt demokratiskt. Vem vet vad som kommer bli gängse politik i framtiden. Kanske de nuvarande så kallade populisterna. Vem vet? Men oavsett. Demokrati är demokrati.

Sergey Lavroy svarade också på frågor om ett eventuellt tredje världskrig och sade att "alla torde vara vettiga nog för att inte låta det hända." En kritisk och försvårande faktor är dock att det inte finns någon dialog mellan Ryssland och Nato, påpekade han.


Ekonominyheter

Regeringen skärper 3:12-reglerna

Täpper till möjlighet till lägre skatt.. Riskerar att öka klyftorna mellan fattiga företagare och rika anställda.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Vill bli president i USA – med löfte om medborgarlön på 1.000 dollar. Men Yangs analys av automatiseringens följder är högst relevant, skriver Joakim Andersen.0 Plus

Mer från Utrikes

EU betalar domstol för att åtala Assad

Finansierar process vid kontroversiella ICC.. Omstridda domstolen kan anse sig behörig att åtala Syriens statsledning även utan stöd i FN.0 

Danmark tänker förbjuda utländska bidrag till moskébyggen

Regeringen och stödpartiet Dansk Folkeparti jobbar på en ny lag.. "Vi har varit extremt frustrerade när moskébyggen har finansierats från utlandet."0 

Sidor

Vetenskap

Moderns infektion ger deprimerade barn. Infektion under graviditeten ger markant ökad risk för depression och autism hos barnet.0 

Svenskarna hittade sfinx i Egypten. "Enastående och överraskande."0 Plus

Kultur

Henrik Schyffert får "Stora retorikpriset". Sägs ge svenskarna "insikter" om samhället.0 

James Bond föreslås bli transa. Transsexuell föreslås spela agent 007 i nästa film.0 Plus