Ryssland: Upp till Europas folk om de vill ha invandringskritiska politiker

Publicerad 18 oktober 2018 kl 11.11

Utrikes. Ryssland kommer inte svartlista så kallade populistiska partier om de får mer politisk makt i Europa. Demokrati är demokrati, förklarar Rysslands utrikesminister Sergey Lavrov i en intervju med franska RT.

Gilla artikeln på Facebook

EU och inhemska kulturmarxistiska partier som sjuklövern i Sverige gör allt för att stoppa partier som de menar är nationalistiska, likt SD.

Så kommer inte Ryssland agera, förklarar nu den ryske utrikesministern Sergey Lavroy.

Om Europa skiftar politisk inriktning mot en mer så kallad "populistisk" sådan är det inget Ryssland kommer försöka stoppa.

Demokratiska beslut måste respekteras, menar Lavroy.

– Om det handlar om någon som representerar en viss politik, men inte bryter mot några lagar, varför skulle vi svartlista dem? För att de står för åsikter som inte passar Europas nuvarande politiska huvudfåra?

– Det vore inte särskilt demokratiskt. Vem vet vad som kommer bli gängse politik i framtiden. Kanske de nuvarande så kallade populisterna. Vem vet? Men oavsett. Demokrati är demokrati.

Sergey Lavroy svarade också på frågor om ett eventuellt tredje världskrig och sade att "alla torde vara vettiga nog för att inte låta det hända." En kritisk och försvårande faktor är dock att det inte finns någon dialog mellan Ryssland och Nato, påpekade han.


Nyheter från förstasidan

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Kulturprofilens öde avgörs i hovrätten. Kvinnan sov frivilligt över hos Arnault flera gånger efter den påstådda våldtäkten.0 

Mer från Utrikes

Vetenskap

Framtida dataspel kan läsa av dina känslor. Testas med modifierat Super Mario Bros.0 Plus

Unga cannabisrökare återfår sin kognitiva förmåga om de slutar. Betydande förbättring av verbala minnet redan efter första veckan.0 Plus

Kultur

Uttalanden om judar stoppade minnesmynt för Roald Dahl. Folkkär barnboksförfattare pekas ut som antisemit.0 

The Simpsons skrotar Apu efter "rasism"-anklagelser. Den indiske figuren försvinner helt.0