Finansminister Magdalena Andersson presenterade S "granskning" av SD:s ekonomiska politik.

S: Välfärden "hotad" om SD får makten

Publicerad 10 augusti 2018 kl 18.05

Inrikes. Sverigedemokraternas politik "hotar den svenska modellen". Det skriver Socialdemokraterna i en ny "granskning" där man försöker måla ut SD som ett högerparti.

Gilla artikeln på Facebook

Sverigedemokraterna är ett hot mot Sverige och den svenska välfärden. Det menar Socialdemokraterna i en så kallad granskning av SD:s ekonomiska politik.

Enligt Socialdemokraterna har SD helt och hållet anammat en "högerpolitik" som "hotar" den svenska modellen.

"Vi socialdemokrater vill inget hellre än att fokusera på vår egen politik, som i korthet sammanfattas så här: vi vill se ett starkare samhälle med mer resurser till skolan och sjukvården, högre pensioner och en kompromisslös kamp mot brotten och dess orsaker. För vi vet att det är så vi skapar ett tryggare Sverige", skriver Socialdemokraterna i samband med sin nya granskning av SD, men fortsätter:

"Men det är också vår skyldighet att göra de politiska förslagen så tydliga som möjligt för väljarna – att visa på var de olika partierna faktiskt står i viktiga frågor. Därför presenterade Magdalena Andersson och Peter Hultqvist idag en granskning av SD:s ekonomiska politik."

Syftet med granskningen är att utmåla Sverigedemokraterna som ett högerparti inför valet. "SD är ett högerparti", skriver man rakt ut.

Socialdemokraterna menar sig bland annat ha kunnat visa att Sverigedemokraterna vill genomföra omfattande nedskärningar och skattesänkningar, att SD är det parti som "tydligast försvarar vinstjakt i välfärden", att Sverigedemokraterna vill "försvaga facket", luckra upp LAS och på det sättet "försämra" tryggheten på arbetsmarknaden.

"Även fördelningspolitiskt har SD:s samlade förslag kraftig slagsida: de som tjänar mest får störst skattesänkningar och drabbas ofta minst av nedskärningarna i välfärden", skriver man.

– SD är ett parti för höginkomsttagare, hävdar finansminister Magdalena Andersson (S) enligt Expressen.

I sociala medier är dock inte alla övertygade om S så kallade granskning, som i stället liknas vid en desperat dödsryckning:


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Rotschild orolig för världsordningen

Dollarn kan sluta vara världsvaluta.. Ledare som Trump samarbetar inte med andra, varnar bankiren.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Sjunkande skolresultat, no go-zoner och ökat våld kan ha en enkel förklaring. Joakim Andersen har läst ny bok om eugenikens nedtystade men välbelagda sanningar.0 Plus

Mer från Inrikes

Fi: Alla illegala invandrare ska få stanna och gränserna öppnas

Fi tänker fylla landet med invandrare.. Vill "tillsätta en utredning i syfte att förbereda för ett öppnande av Sveriges gränser".0 

Åkesson: Muslimer som vill bygga moskéer får lämna Sverige

Kräver att invandrare ska anpassa sig.. "Den som kräver att få bygga stora moskékomplex med minareter får bo i ett annat land."0 

Sidor

Vetenskap

Hajarna påverkas av dinosauriedödande asteroiden – än idag. Lever ännu med sviterna av en katastrof för 66 miljoner år sedan.0 

Unik svensk miniubåt tas i bruk. Ska studera havsbotten på stora djup.0 Plus

Kultur

Afrikanskättad skådis kan bli nästa James Bond – "Tiden är inne". Producenten öppnar dörren för svart James Bond.0 Plus