Finansminister Magdalena Andersson presenterade S "granskning" av SD:s ekonomiska politik.

S: Välfärden "hotad" om SD får makten

Publicerad 10 augusti 2018 kl 18.05

Inrikes. Sverigedemokraternas politik "hotar den svenska modellen". Det skriver Socialdemokraterna i en ny "granskning" där man försöker måla ut SD som ett högerparti.

Gilla artikeln på Facebook

Sverigedemokraterna är ett hot mot Sverige och den svenska välfärden. Det menar Socialdemokraterna i en så kallad granskning av SD:s ekonomiska politik.

Enligt Socialdemokraterna har SD helt och hållet anammat en "högerpolitik" som "hotar" den svenska modellen.

"Vi socialdemokrater vill inget hellre än att fokusera på vår egen politik, som i korthet sammanfattas så här: vi vill se ett starkare samhälle med mer resurser till skolan och sjukvården, högre pensioner och en kompromisslös kamp mot brotten och dess orsaker. För vi vet att det är så vi skapar ett tryggare Sverige", skriver Socialdemokraterna i samband med sin nya granskning av SD, men fortsätter:

"Men det är också vår skyldighet att göra de politiska förslagen så tydliga som möjligt för väljarna – att visa på var de olika partierna faktiskt står i viktiga frågor. Därför presenterade Magdalena Andersson och Peter Hultqvist idag en granskning av SD:s ekonomiska politik."

Syftet med granskningen är att utmåla Sverigedemokraterna som ett högerparti inför valet. "SD är ett högerparti", skriver man rakt ut.

Socialdemokraterna menar sig bland annat ha kunnat visa att Sverigedemokraterna vill genomföra omfattande nedskärningar och skattesänkningar, att SD är det parti som "tydligast försvarar vinstjakt i välfärden", att Sverigedemokraterna vill "försvaga facket", luckra upp LAS och på det sättet "försämra" tryggheten på arbetsmarknaden.

"Även fördelningspolitiskt har SD:s samlade förslag kraftig slagsida: de som tjänar mest får störst skattesänkningar och drabbas ofta minst av nedskärningarna i välfärden", skriver man.

– SD är ett parti för höginkomsttagare, hävdar finansminister Magdalena Andersson (S) enligt Expressen.

I sociala medier är dock inte alla övertygade om S så kallade granskning, som i stället liknas vid en desperat dödsryckning:


Nyheter från förstasidan

Hanif Bali vill stoppa all flyktingmottagning

Anna Hedenmo föreslår att han kan sluta twittra. "Jag vägrar vara en filtrerad maskin som säger exakta korrekta saker."0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Kulturprofilens öde avgörs i hovrätten. Kvinnan sov frivilligt över hos Arnault flera gånger efter den påstådda våldtäkten.0 

Vetenskap

Klimatforskare "räknade fel" – studie måste rättas. Den alarmistiska studien slogs upp stort i media.0 

Framtida dataspel kan läsa av dina känslor. Testas med modifierat Super Mario Bros.0 Plus

Kultur

Uttalanden om judar stoppade minnesmynt för Roald Dahl. Folkkär barnboksförfattare pekas ut som antisemit.0 

The Simpsons skrotar Apu efter "rasism"-anklagelser. Den indiske figuren försvinner helt.0