S kulturpolitiske talesperson Lawen Redar.

S visar kommunistfilm i riksdagen

Publicerad 10 oktober 2018 kl 06.21

Inrikes. Socialdemokraterna håller idag en filmvisning i riksdagens lokaler i syfte att varna för Sverigedemokraterna. Filmen är ett hyllningsporträtt av den svenske kommunisten och Expo-veteranen Stieg Larsson.

Gilla artikeln på Facebook

Stieg Larsson var tillsammans med grundaren Tobias Hübinette och andra vänsterextremister drivande bakom att dra igång vänsterextrema Expo på 1990-talet. Stiftelsen ägnar sig än i dag åt att registrera och hänga ut meningsmotståndare på högerkanten.

Tidigare hade Larsson bland annat tillbringat ett år i Etiopien där han utbildade medlemmar i den marxistiska gerillan EPLF på granatkastare. EPLF lyckades senare ta över makten i Eritrea och upprätta den brutala diktatur som än idag håller landet i ett järngrepp.

Stieg Larssons kamp mot så kallad rasism hyllas i filmen "Mannen som lekte med elden". Idag klockan 08.30 hålls en visning av filmen i riksdagen.

Det är Socialdemokraterna som har arrangerat filmvisningen, rapporterar Expressen.

Partiets kulturpolitiske talesperson Lawen Redar, som står bakom arrangemanget tillsammans med gruppledare Anders Ygeman, förklarar att det hela handlar om att visa att Sverigedemokraterna har fel.

– I det tidevarv vi lever i nu, där det finns ingångar där man tycker att SD ska ges politiskt inflytande, så tycker vi att det är viktigt att visa på att det här inte är ett parti som alla andra, säger Lawen Redar till Expressen.

Mattias Nohrborg, som varit med och producerat filmen, säger till till tidningen att Stieg Larsson "vek hela sitt liv som en förkämpe för demokratin".


Nyheter från förstasidan

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Vetenskap

Nu skickas svenska instrumentet till månens baksida. Lyfter under kvällen svensk tid.0 Plus

Världens äldsta spår av pest hittat – i svenska Falköping. Forskare gjorde fyndet i 5.000 år gammal grav.0 

Kultur

Sagan om ringen anklagas för att vara rasistisk mot orcher. Författare menar att fantasyromanens kannibalistiska figurer är utsatta för "diskriminering".0 Plus

Unikt Linnéporträtt tillbaka i Sverige. Kända teckningen har varit på villovägar under en okänd tid.0