S kulturpolitiske talesperson Lawen Redar.

S visar kommunistfilm i riksdagen

Publicerad 10 oktober 2018 kl 06.21

Inrikes. Socialdemokraterna håller idag en filmvisning i riksdagens lokaler i syfte att varna för Sverigedemokraterna. Filmen är ett hyllningsporträtt av den svenske kommunisten och Expo-veteranen Stieg Larsson.

Gilla artikeln på Facebook

Stieg Larsson var tillsammans med grundaren Tobias Hübinette och andra vänsterextremister drivande bakom att dra igång vänsterextrema Expo på 1990-talet. Stiftelsen ägnar sig än i dag åt att registrera och hänga ut meningsmotståndare på högerkanten.

Tidigare hade Larsson bland annat tillbringat ett år i Etiopien där han utbildade medlemmar i den marxistiska gerillan EPLF på granatkastare. EPLF lyckades senare ta över makten i Eritrea och upprätta den brutala diktatur som än idag håller landet i ett järngrepp.

Stieg Larssons kamp mot så kallad rasism hyllas i filmen "Mannen som lekte med elden". Idag klockan 08.30 hålls en visning av filmen i riksdagen.

Det är Socialdemokraterna som har arrangerat filmvisningen, rapporterar Expressen.

Partiets kulturpolitiske talesperson Lawen Redar, som står bakom arrangemanget tillsammans med gruppledare Anders Ygeman, förklarar att det hela handlar om att visa att Sverigedemokraterna har fel.

– I det tidevarv vi lever i nu, där det finns ingångar där man tycker att SD ska ges politiskt inflytande, så tycker vi att det är viktigt att visa på att det här inte är ett parti som alla andra, säger Lawen Redar till Expressen.

Mattias Nohrborg, som varit med och producerat filmen, säger till till tidningen att Stieg Larsson "vek hela sitt liv som en förkämpe för demokratin".


Nyheter från förstasidan

Trump till Västeuropa: Nu får ni komma och hämta era IS-terrorister

Tunga beskedet när IS besegras i Syrien. "USA ber er att ta tillbaka över 800 IS-krigare som vi tillfångatagit."0 

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Kolumn. Jan Tullberg om journalistkårens medeltida hierarki.0 

Mer från Inrikes

Vetenskap

Hittade skelett från 1600-talet i källaren. Makabra upptäckten när källaren skulle renoveras.0 Plus

Språkbegåvade har tjockare hjärna. Ju tjockare hjärnbark desto enklare lära sig nytt språk.0 

Kultur

James Bond föreslås bli transa. Transsexuell föreslås spela agent 007 i nästa film.0 Plus

Sagan om ringen anklagas för att vara rasistisk mot orcher. Författare menar att fantasyromanens kannibalistiska figurer är utsatta för "diskriminering".0 Plus