S kulturpolitiske talesperson Lawen Redar.

S visar kommunistfilm i riksdagen

Publicerad 10 oktober 2018 kl 06.21

Inrikes. Socialdemokraterna håller idag en filmvisning i riksdagens lokaler i syfte att varna för Sverigedemokraterna. Filmen är ett hyllningsporträtt av den svenske kommunisten och Expo-veteranen Stieg Larsson.

Gilla artikeln på Facebook

Stieg Larsson var tillsammans med grundaren Tobias Hübinette och andra vänsterextremister drivande bakom att dra igång vänsterextrema Expo på 1990-talet. Stiftelsen ägnar sig än i dag åt att registrera och hänga ut meningsmotståndare på högerkanten.

Tidigare hade Larsson bland annat tillbringat ett år i Etiopien där han utbildade medlemmar i den marxistiska gerillan EPLF på granatkastare. EPLF lyckades senare ta över makten i Eritrea och upprätta den brutala diktatur som än idag håller landet i ett järngrepp.

Stieg Larssons kamp mot så kallad rasism hyllas i filmen "Mannen som lekte med elden". Idag klockan 08.30 hålls en visning av filmen i riksdagen.

Det är Socialdemokraterna som har arrangerat filmvisningen, rapporterar Expressen.

Partiets kulturpolitiske talesperson Lawen Redar, som står bakom arrangemanget tillsammans med gruppledare Anders Ygeman, förklarar att det hela handlar om att visa att Sverigedemokraterna har fel.

– I det tidevarv vi lever i nu, där det finns ingångar där man tycker att SD ska ges politiskt inflytande, så tycker vi att det är viktigt att visa på att det här inte är ett parti som alla andra, säger Lawen Redar till Expressen.

Mattias Nohrborg, som varit med och producerat filmen, säger till till tidningen att Stieg Larsson "vek hela sitt liv som en förkämpe för demokratin".


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Nu kostar nybyggda lägenheter lika mycket som gamla

Nya bostadssituationen i Stockholm.. "Rimligt att anta att trenden snart syns även på andra håll i landet."0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Vetenskap

Fyndet: Fossiler efter 700 miljoner år gamla djur. Studie bekräftar forskning som tidigare inte godtogs av det vetenskapliga samfundet.0 

Svenska forskare ska testa "PK-robotar" på äldreboenden. Nya "kulturkompetenta" robotarna skyr "stereotyper".0 Plus

Kultur

Problematiskt: Prinsen kysser Snövit utan samtycke. Feministisk kritik mot klassikern.0 Plus

Pippi Långstrump skrivs om: Blir hemlös rom i Rinkeby. Flyttar från Villa Villekulla till övergiven bil i förorten.0