Så mycket skattepengar får vänsterextrema Expo

Publicerad 24 februari 2012 kl 12.37

Politik.Den svenska vänsterextrema organisationen Expo, som driver en tidning och en underrättelsetjänst där de kartlägger konservativa, invandringskritiker och nationalister, får stora bidrag från staten och från flera fackförbund. Nu redovisas en del av bidragen på en ny sajt.

Gilla artikeln på Facebook

Det är en nystartad blogg med namnet Expomakt som synar den statsfinansierade underrättelsetjänsten Expo i sömmarna. På bloggen kan man läsa att Expo fått 300 000 kronor i statligt stöd från myndigheten kulturrådet under förra året, liksom flera stora bidrag från fackförbunden SECO, Transportarbetareförbundet och Fastighetsanställdas förbund.

Men de största bidragen kommer från förmögna privatpersoner och deras bolag, däribland författaren Stieg Larsson och de judiska finansmännen Gabriel Urwitz, Robert Weil och Mikael Kamras. Att nästan alla större bidragsgivare är judar har uppmärksammats flitigt på muslimska och antisemitiska hemsidor, där man ofta pekar på att det måste vara därför som Expo nästan aldrig granskar den omfattande rasismen i Israel, samtidigt som man är helt besatt av rasism och främlingsfientlighet i alla andra vita länder.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Nyheter från förstasidan

Populismen nu lika stor som socialdemokratin i Europa

"Det är ett historiskt skifte vi ser." Socialliberala tankesmedjan Timbros nya index nattsvart läsning för både liberaler och sossar.0 

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Kolumn. Joakim Andersen om den politiskt inkorrekte libertarianen Hans-Hermann Hoppe.0 Plus

Vetenskap

Stenålderns européer "mycket mer rörliga" än man trott. C14-dateringar av megalitgravar målar upp en helt ny bild.0 

Kultur

James Bond föreslås bli transa. Transsexuell föreslås spela agent 007 i nästa film.0 Plus

Sagan om ringen anklagas för att vara rasistisk mot orcher. Författare menar att fantasyromanens kannibalistiska figurer är utsatta för "diskriminering".0 Plus