Salvini har minskat invandringen med 92 procent: "Får betalt för att skydda mitt folk"

Publicerad 22 april 2019 kl 15.58

Utrikes. I Italien är det landets invandringskritiska inrikesminister Matteo Salvini som personligen fattar beslut om invandringen till landet. Och han har fått invandringen över Medelhavet att minska med 92 procent i år, uppger Ansa.

Gilla artikeln på Facebook

Italiens vice premiärminister och inrikesminister Matteo Salvini förklarar nu att det är han personligen, som minister, som bestämmer över invandringen till landet.

Enligt honom har inrikesministern nationell myndighet för den allmänna säkerheten och måste godkänna alla tillstånd om invandring.

– Jag har all befogenhet att bestämma. Hamnen har tilldelats inrikesministern, oavsett om man gillar det eller inte. Italienare betalar mig för att försvara dem och jag gör det, säger Salvini i Radio1.

Enligt Salvini finns det bland annat en verklig risk för att terrorister infiltrerar migrantbåtar från Nordafrika, vilket ännu mer gör invandringen till en säkerhetsfråga.

Därför har han som regel förbjudit sådana båtar att lägga hamn i Italien. Och det har minst sagt givit effekt.

Han förklarar vidare att han i år har minskat antalet ankomster till sjöss med 92 procent och samtidigt halverat antalet dödade och saknade. Den populäre inrikesministern framhäver att det är "uppenbart att en seriös och rigorös politik ger resultat".


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Busslinjer dras in – har inte råd att tanka

Kronraset slår hårt mot småländsk kollektivtrafik.. Linjer dras in i Kalmar, Oskarshamn och Västervik när Riksbanken går "all-in" för att rädda bostadsmarknaden.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Liberal hysteri när ledarskribent använder g-ordet. Angriper ordval när argumenten tryter, skriver Joakim Andersen.0 Plus

Vetenskap

Slipp myggen – med ränder på kroppen. Sambandet för första gången bevisat.0 

Gener bakom val att skaffa hund. Står för mer än halva förklaringen till att man blir hundägare.0 

Kultur

Snubbelstenar ska minna om rasism. Stockholm får sina första stenar.0 

Arkitekter får kalkonpris för skönmålad låda. "Rosthögen" i Malmö Sveriges fulaste byggnad.0