Schweiz folkomröstar om invandring

Schweiziska ekologer försöker stävja den ökande invandringen

Publicerad 3 november 2012 kl 10.29

Utrikes.En grupp schweiziska miljövänner lämnade under fredagen in ett medborgarinitiativ om en lagändring för att bromsa invandringen i syfte att rädda miljön.

Gilla artikeln på Facebook

Miljöorganisationen "ECOlogie et POPulation" (Ecopop) samlade 120.700 underskrifter vilket är mer än de 100.000 som krävs för att få till stånd en folkomröstning. Ecopops proposition ska nu genomgå prövning för att se om det finns rättsliga hinder för förslaget att gå till en trolig folkomröstning 2015.

Gruppen, som säger sig vara emot alla former av främlingsfientlighet och rasism, uppmanar den schweiziska regeringen att begränsa invandringen för att undvika urbanisering och att bevara dess unika natur.

Schweiz har idag en av de tätaste befolkningarna på jorden, med 480 invånare per kvadratkilometer. Landet har en befolkning på omkring åtta miljoner människor, och enligt officiell statistik från augusti fanns det 1,8 miljoner utlänningar i Schweiz, vilket är 3 procent mer än året innan.

I en nyligen genomförd onlineundersökning uppgav 75% att de stödjer initiativet, 20% att de motsätter sig det och 5% var osäkra, enligt 20 Minuten Online.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Nyheter från förstasidan

Kasselstrand till vänstern: "Ingen är så hjärntvättad som ni – ni är Soros lakejer"

AFS-ledaren skrädde inte orden när Malmövänstern försökte skräna sönder hans tal. "Vi lever just nu i en brytningstid där det gamla unkna etablissemanget och deras bandhundar kastas på historiens soptipp i land efter land."0 

Ekonominyheter

Euron på 10,82. Samtidigt faller valutan mot dollarn till 9,63 kronor per dollar.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Liberal hysteri när ledarskribent använder g-ordet. Angriper ordval när argumenten tryter, skriver Joakim Andersen.0 Plus

Mer från Utrikes

Vetenskap

DNA från 10.000 år gammal svensk hittat – i tuggummi. Äldsta mänskliga DNA-fyndet i Skandinavien hittills.0 Plus

Ny studie: Vanliga finnar ger cancer. Forskarna: Så drabbas du av fenomenet.0 Plus