Sverigedemokraterna
Patrik Jönsson (SD).

SD-budget antagen i Hässleholms kommun – "Milstolpe för partiet"

Publicerad 17 november 2017 kl 15.10

Inrikes. Kommunstyrelsen i Hässleholm har antagit Sverigedemokraternas budgetförslag för 2018. Partiets Patrik Jönsson menar att det är en "milstolpe" för partiet, då något liknande aldrig ska ha hänt innan, rapporterar P4 Malmöhus.

Gilla artikeln på Facebook

Sverigedemokraternas budgetförslag i Hässleholm vill bland annat att kommunen ska vägra ta emot så kallade flyktingar som anvisas till kommunen.

Enligt partiet klarar Hässleholm inte av fler invandrare, eftersom de är en så stor belastning. Därför vill partiet helt stänga dörrarna för vidare invandring.

Nu har kommunstyrelsen antagit budgetförslaget.

– Man skulle kunna se det som en milstolpe för Sverigedemokraterna. Mig veterligt har vi inte varit huvudförslag till budget i kommunfullmäktige någonstans tidigare, säger Patrik Jönsson (SD), kommunfullmäktiges förste vice ordförande, till P4.

Men vilken budget som i verkligheten kommer gälla i kommunen nästa år är det kommunfullmäktige som bestämmer den 27 november. Detta väntas bli "ännu en dramatisk föreställning i den politiska såpan Hässleholm", skriver Sveriges Radio.

Patrik Jönsson dock tror inte att budgeten kommer röstas igenom, trots Moderaternas nationella svängning i invandringsfrågan.

Tidigare i år hamnade Sverigedemokraterna i Hässleholm i medias rampljus sedan partiet tillsammans med Moderaterna röstats fram till den politiska makten i kommunen. Detta skapade panik inom vissa delar av Alliansen. Riksdagsledamoten Birgitta Ohlsson (L) skev på Twitter att hon tar "starkt avstånd" från omröstningen. "Det är inte acceptabelt", sa Liberalernas partiledare Jan Björklund till TT då. Enligt Björklund ska man över huvud taget inte förhandla med Sverigedemokraterna, eftersom det är ett parti med "rötter i rasismen och som har ena foten kvar i den myllan".


Nyheter från förstasidan

Lat taxichaufför åtalas: Lämnade äldre dam att dö i snön

Frös ihjäl utanför sitt hus i Västernorrland. Föraren struntade i att hjälpa en äldre och sjuk kvinna fram till dörren i snöovädret i Norrland.0 

Ekonominyheter

Euron på 10,82. Samtidigt faller valutan mot dollarn till 9,63 kronor per dollar.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0