Sneckers ledighetsupplägg

Snecker: Jag skrev tre motioner

Publicerad 8 oktober 2015 kl 01.30

Inrikes. Igår avslöjade Fria Tider att riksdagsledamoten Linda Snecker (V) inte undertecknat en enda motion när riksdagens motionstid gick ut på tisdagen, trots att hon lyft lön under sommaren i syfte att skriva motioner. Nu säger politikern att hon har skrivit motioner – men att hon inte undertecknat dem.

Gilla artikeln på Facebook

Efter en lång tids föräldraledighet anmälde sig Snecker plötsligt som "i tjänst" lagom till riksdagen tog sommaruppehåll, och kunde på det sättet kvittera ut en hög riksdagslön under hela sommaren.

I våras förklarade hon beteendet med att hon skulle ägna sommaren åt att skriva motioner, men när Fria Tider granskade de lämnade motionerna under gårdagen visade det sig att hon inte undertecknat en enda motion.

Statliga SVT kopierade under onsdagen Fria Tiders avslöjande, och lyckades till skillnad från Fria Tider få tag i Linda Snecker.

Till statstelevisionen säger politikern att hon har skrivit tre motioner under sommaren, men lämnat in dem först efter att hon åter gått på ledighet när riksdagen öppnade. Därför har de inte undertecknats av henne utan av hennes ersättare Torbjörn Björlund, är förklaringen.

– Det är klart att det hade varit lättare att förklara detta om jag hade kunnat skriva under dem men de registrerades i hans namn i enlighet med riksdagens rutiner, säger Linda Snecker till SVT.


Nyheter från förstasidan

Charlie Weimers (SD) i SVT: Det är Liberalernas politik som har gjort Europa otryggt

Frustrerad SD-kandidat fick inget svar från Karin Karlsbro (L). "Det hade varit jättebra om Liberalerna hade förhållit sig till verkligheten och sett att deras egen politik lett till ett mindre öppet och mindre tryggt Europa."0 

Ekonominyheter

Euron på 10,82. Samtidigt faller valutan mot dollarn till 9,63 kronor per dollar.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Liberal hysteri när ledarskribent använder g-ordet. Angriper ordval när argumenten tryter, skriver Joakim Andersen.0 Plus

Mer från Inrikes

Orbán: Pengakåt "vänstermaffia" försöker lura världen att invandring är bra och oundvikligt

Kräver totalt invandringsstopp inför EU-valet.. "Vi vill se ledare i Bryssel som inte vill organisera invandringen, utan som vill stoppa den."0 

SD-kvinnan själv: En misstolkning – "För mig är detta utagerat"

Tillbakavisar sexbrottsanklagelser.. "Vi har diskuterat hela händelsen, där han har bett om ursäkt och vi har gått vidare."0 

Sidor

Vetenskap

DNA från 10.000 år gammal svensk hittat – i tuggummi. Äldsta mänskliga DNA-fyndet i Skandinavien hittills.0 Plus

Ny studie: Vanliga finnar ger cancer. Forskarna: Så drabbas du av fenomenet.0 Plus