Foto: Aaron Brown/CC-NC

Speltorsk från Rosengård utpressade pokerspelare

Publicerad 23 augusti 2012 kl 08.10

Inrikes.Flera spelare inom den svenska pokereliten har blivit utpressade på hundratusentals kronor av en 23-årig man från Rosengård i Malmö. Nu åtalas 23-åringen för flera fall av rån och utpressning.

Gilla artikeln på Facebook

Den åtalade mannen, som är av arabisk härkomst, misstänks för fyra utpressningsfall och ett rån under 2011. Vidare misstänks han för ytterligare ett grovt rån alternativt grov utpressning i juni 2012. Totalt rör det sig om sju eller åtta offer.

– Det finns mycket bevisning mot honom, säger en källa med insyn till Aftonbladet.

Enligt Aftonbladet ska 23-åringen bland annat ha riktat en pistol mot huvudet på sina offer. Han ska därefter ha varit mycket bestämd och tvingat dem att överlämna 224 000 kronor inne på Casino Cosmopol i Göteborg.

Ett annat område där den 23-årige mannen har visat upp bestämda åsikter är inom politiken. I en intervju med tidningen Arbetaren 2009 förklarade den nu åtalade mannen att han stöttade AFA-aktionen "Reclaim Rosengård". Detta eftersom han var besviken på att polisen behandlade honom som en potentiell brottsling.

- Polisen står vid macken hela dagarna och sedan tar de en runda ner här och frågar ”vem är du, visa leg, vad gör du här”. Det är inget man vill ha, klagade 23-åringen i intervjun.

Några månader senare ska samma 23-åring ha börjat råna sina första offer, enligt åtalet.

Idag nekar malmöbon till brott och hävdar istället att han har blivit lurad på pengar som fanns på ett gemensamt konto på PokerStars. Enligt 23-åringen var det tänkt att man skulle dela vinster och förluster, men så blev det alltså inte.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Nyheter från förstasidan

Gula västarna: Vi kommer aldrig sluta demonstrera

Macron hotar porta proteströrelsen från Champs-Élysées. "De kan vidta vilka säkerhetsåtgärder som helst, människor är bestämda."0 

Ekonominyheter

Regeringen skärper 3:12-reglerna

Täpper till möjlighet till lägre skatt.. Riskerar att öka klyftorna mellan fattiga företagare och rika anställda.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Mer från Inrikes

Damberg: Terroristen var "provocerad" av Sveriges progressiva "mångfald"

Inrikesministern analyserar terrorn i Nya Zeeland.. "Sverige är provocerande för de högerextrema, då vi är ett land som ligger långt fram när det gäller jämställdhet, mångfald och respekt för människors lika värde."0 

SD vill befolka Höga kusten med muslimer och nyanlända

"Vi behöver få hit muslimer".. Området kommer att dö ut annars, hävdar partiets företrädare.0 

Sidor

Vetenskap

Moderns infektion ger deprimerade barn. Infektion under graviditeten ger markant ökad risk för depression och autism hos barnet.0 

Svenskarna hittade sfinx i Egypten. "Enastående och överraskande."0 Plus

Kultur

Henrik Schyffert får "Stora retorikpriset". Sägs ge svenskarna "insikter" om samhället.0 

James Bond föreslås bli transa. Transsexuell föreslås spela agent 007 i nästa film.0 Plus