Sprickan mellan Trump och Bush större än någonsin

Publicerad 13 juli 2018 kl 11.02

Startsidan. Donald Trump sågar Europas invandringspolitik medan hans republikanske företrädare George W. Bush startade krig som fick miljoner araber att sätta kurs mot välfärdsländerna i norr. I politiskt korrekta Storbritannien har etablissemanget allt svårare att förhålla sig till budskapen från storebror på andra sidan Atlanten.

Gilla artikeln på Facebook

Den ene har varit president och varnar för ett hårdare tonläge i debatten om invandring. Den andre är president och hävdar att Europa kommer att förlora sin kultur om man inte lägger om migrationspolitiken snabbt.

George W. Bush, mannen bakom Irakkriget och därmed indirekt de enorma flyktingströmmarnas ingenjör höll sig från att kritisera Obama under dennes tid i Vita Huset, men när Donald Trump minskar invandringen till USA och rekommenderar Europa att följa i hans fotspår känner sig den före detta presidenten och partikollegan Bush tvungen att ta till orda.

”Det finns jobb som amerikaner inte vill ta, men som gladeligen tas av invandrare. Vi borde välkomna samt tacka dem", hävdade Bush. Donald Trump däremot strävar efter att reducera antalet invandrare från 1,5 miljoner om året till 0,5 miljon. Ambitionen är att förändringarna ska höja lönerna för amerikanska arbetare samt höja levnadsstandarden för alla amerikaner.

Samtidigt är Trump i Europa och kritiserar Londons muslimske borgmästare Sadiq Khan för aktivismen mot den amerikanske presidenten. Khan har tidigare sagt att Trump inte borde välkomnas i Storbritannien för att den senare twittrat om en video från ett brittiskt nationalistparti som visar våldsamma muslimer i England. Khan har vidare hävdat att Trump kommer att mötas av protester om han besöker London.

”Han har gjort ett uruselt jobb för London, särskilt med tanke på terrorismen”, kontrar Trump.


Nyheter från förstasidan

"Otroligt": Polen kräver svar av Sverige – om kommunistdomaren

Sveriges ambassadör kallades till polska UD. Ministern: "Det saknar motstycke att man vägrar lämna ut en stalinistisk brottsling."0 

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Kolumn. Joakim Andersen om den politiskt inkorrekte libertarianen Hans-Hermann Hoppe.0 Plus

Vetenskap

Hittade skelett från 1600-talet i källaren. Makabra upptäckten när källaren skulle renoveras.0 Plus

Språkbegåvade har tjockare hjärna. Ju tjockare hjärnbark desto enklare lära sig nytt språk.0 

Kultur

James Bond föreslås bli transa. Transsexuell föreslås spela agent 007 i nästa film.0 Plus

Sagan om ringen anklagas för att vara rasistisk mot orcher. Författare menar att fantasyromanens kannibalistiska figurer är utsatta för "diskriminering".0 Plus