Stefan Löfven: Att stänga ute SD är "riktigt" demokratiskt

Publicerad 9 februari 2019 kl 12.04

Inrikes. Statsminister Stefan Löfven (S) säger nu att han ska ta tag i Sveriges problem. Alla ska få det bättre. Skolan och sjukvården ska fixas. Poliserna ska bli fler. Försvaret ska bli starkare. Och viktigaste av allt: SD får inget inflytandet.

Gilla artikeln på Facebook

I Socialdemokraternas senaste propagandafilm fortsätter statsminister Stefan Löfven lova guld och gröna skogar till folket.

– Nu kommer vi fokusera på att göra det bättre för vanligt folk i deras vardag. Vi ska se till att höja pensioner för dem som har låga pensioner, och vi ska ta bort den orättvisa pensionärsskatten, utveckla skolan för barn och ungdomar, sjukvården, vi ska ge mer utbildningsmöjligheter för människor som behöver byta arbete, och vi ska dessutom öka tryggheten med mer poliser och ett starkare försvar, säger han.

Att man sänker skatten för de allra rikaste genom att ta bort värnskatten var dock inget som nämndes.

Personen som intervjuar Löfven hävdar i stället att Socialdemokraterna "alltid tar kampen mot klyftorna".

Även Löfven menar att han ska minska klyftorna.

– Vi ska göra det inom ramen för januariavtalet, bland annat då återigen genom att pensionärer med låga pensioner får bättre pensioner och vi tar bort pensionärsskatten. Det är också viktigt att människor kommer i arbete. Vi har fortfarande arbetslösa i vårt land, de ska ha arbete. Och vi ska minska klyftorna genom att se till att välfärden fungerar, fortsätter hans klyschor.

På frågan vad som var den största vinsten med regeringsbildningen, svarar han:

– Vinsten är att vi har en socialdemokratiskt ledd regering, vi har lyckats bryta blockpolitiken som var skadlig för Sverige, och vi kan på riktigt stå upp för demokrati och ett öppet och anständigt samhälle när vi ser till att Sverigedemokraterna inte får det avgörande inflytandet.


Nyheter från förstasidan

Österrikes regering spricker

Invandringskritiska samarbetet upplöses. "Nog är nog" efter FPÖ-ledarens korruptionsskandal.0 

Ekonominyheter

Euron på 10,82. Samtidigt faller valutan mot dollarn till 9,63 kronor per dollar.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0