Strandhäll värvar från vänsterextrem blogg

Publicerad 6 mars 2019 kl 16.12

Media. Socialförsäkringsminister Annika Strandhäll (S) har värvat en pressekreterare till regeringskansliet från den vänsterextrema bloggen "Inte rasist men". En vänsterextremist knuten till bloggen dömdes nyligen för att ha hotat journalister på Samhällsnytt med "nackskott".

Gilla artikeln på Facebook

"Väldigt kul att idag få hälsa min nya grymma pressekreterare Simon Andersson välkommen till staben. Följ gärna om ni inte redan gör det!" skriver Annika Strandhäll på Twitter.

Andersson, som nu alltså ska arbeta som pressekreterare åt den kontroversiella S-ministern på regeringskansliet, är sedan tidigare medarbetare på vänsterextrema Inte rasist men, IRM. 

Rekryteringen får hård kritik på sociala medier, där flera påpekar att en IRM:s Axel Luo Öhman så sent som i höstas dömdes för olaga hot. Han hade då twittrat att medarbetare på sajten Samhällsnytt var "horungar" som skulle få "varsitt nackskott".


Nyheter från förstasidan

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Vill bli president i USA – med löfte om medborgarlön på 1.000 dollar. Men Yangs analys av automatiseringens följder är högst relevant, skriver Joakim Andersen.0 Plus

Vetenskap

Moderns infektion ger deprimerade barn. Infektion under graviditeten ger markant ökad risk för depression och autism hos barnet.0 

Svenskarna hittade sfinx i Egypten. "Enastående och överraskande."0 Plus

Kultur

Henrik Schyffert får "Stora retorikpriset". Sägs ge svenskarna "insikter" om samhället.0 

James Bond föreslås bli transa. Transsexuell föreslås spela agent 007 i nästa film.0 Plus