Skräckkabinettet
Oroligheter i Jönköping.

Svenska folket: Sverige går åt fel håll

Publicerad 2 maj 2015 kl 11.31

Inrikes. En överväldigande andel av svenska folket anser att samhällsutvecklingen i Sverige är på väg åt fel håll.

Gilla artikeln på Facebook

Det hävdar TV4 som genomfört en undersökning i samarbete med opinionsinstitutet Novus. Enligt undersökningen tyckte bara 28 procent av de tillfrågade att samhällsutvecklingen var på väg i rätt riktning i mars månad, en minskning sedan i oktober förra året då istället 36 procent ansåg att Sverige är på rätt väg.

Bland rödgröna väljare är minskningen som störst. Trots att Sverige nu har en rödgrön regering blir de rödgröna väljarna allt mer missnöjda med hur Sverige ser ut.

Regeringen förklarar missnöjet med budgettrasslet och den "decemberöverenskommelse" som ska säkerställa att den bräckliga rödgröna minoritetsregeringen inte faller.

– Det finns ett stort fel och det är att vår budget inte gick igenom i december, då gick borgarnas budget igenom med stöd av Sverigedemokraterna, säger statsminister Stefan Löfven till TV4.

Den rödgröna regeringen har endast stöd från 138 av riksdagens 349 ledamöter, vilket är färre än 40 procent av ledamöterna.


Nyheter från förstasidan

Lat taxichaufför åtalas: Lämnade äldre dam att dö i snön

Frös ihjäl utanför sitt hus i Västernorrland. Föraren struntade i att hjälpa en äldre och sjuk kvinna fram till dörren i snöovädret i Norrland.0 

Ekonominyheter

Euron på 10,82. Samtidigt faller valutan mot dollarn till 9,63 kronor per dollar.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0