Taxi Kurir
Taxi Kurirs annonsserie.

Taxi Kurir: Röstar du på SD får du välja ett annat taxibolag

Publicerad 7 november 2013 kl 11.55

Inrikes.Taxi Kurir "slår ett slag för mångfalden" i sin nya reklamsatsning. I en serie annonser i Göteborgs-Posten går det kontroversiella taxibolaget till attack mot alla kunder som är kritiska till regeringens invandringspolitik.

Gilla artikeln på Facebook

Med slagord som "Xenofobi betyder att man väljer taxibolag med arslet" och "De främlingsfientligas mardröm" vill bolaget locka politiskt korrekta svenskar att välja Taxi Kurir. Bakom konceptet står reklambyrån Truth, enligt Resumé.

– I Göteborg finns en bild av den blonde taxiföraren som gärna drar en vits. Verkligheten är annorlunda. Flertalet förare är födda i andra länder, många av dem har akademisk utbildning och de arbetar hårt. De förtjänar vår respekt för det, säger Tomas Andersson, vd på Taxi Kurir i Göteborg, i ett pressmeddelande.

I en av annonserna låter Andersson meddela att de som har en annan åsikt än han i invandringsfrågan inte är välkomna som kunder hos hans bolag.

"Du håller förmodligen med. Drygt 90% av svenska folket delar vår inställning om vit och svart och allt däremellan. De andra - de får gärna välja ett annat taxibolag", står det i annonsen.

Arbetsförhållandena för de invandrare som anställs av Taxi Kurir är ofta usla. GP avslöjade förra året att bolaget anställer åkare helt utan garantier för lön eller avtalspension och att vissa chaufförer tvingats arbeta dygnet runt.

– Det var ett slavkontrakt, sa den tidigare åkaren Remond Alem till GP. Han tvingades ta ett lån från Taxi Kurir med tio procent ränta för att kunna överleva. Ett krav för att få låna pengarna var att han förlängde sitt kontrakt ytterligare ett år.

I januari 2012 avslöjade Uppdrag Granskning att Taxi Kurir i Göteborg låtit en invandrarchaufför, som var dömd för flera sexualbrott mot sina kunder och därför fått sin taxilegitimation indragen, att fortsätta göra körningar. Det slutade med att en svensk kvinna blev våldtagen av invandraren när hon åkte taxi hem efter en utekväll.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Ekonominyheter

Stockholms boprisras i dollar: 20 procent

Säljarna får allt mindre för pengarna.. Köpkraften per såld kvadratmeter rasar när kronan fortsätter sin resa mot botten.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Kolumn: Joakim Andersen. "När Schulman skriver 'äntligen' och andra gillar det så ger det oss en liten inblick i hur de fungerar."0 Plus

Mer från Inrikes

AFA-tröja på Vänsterpartiets EU-valaffischer

Partiet hävdar att man inte kände till tröjan.. Menar att bilden visar människor som "vill ha en bättre värld".0 

Stockholms stad ser inte IS-återvändare som kriminella utan som "helt skötsamma medborgare"

Huvudstadens samordnare mot extremism försöker lugna svenskarna.. "De IS-återvändare som vi pratat med hittills har ingen känd nuvarande kriminalitet, de har ett arbete och ett ordnat liv."0 

Sidor

Vetenskap

Forskare ska klona urtida häst . Blod från fölet påträffades efter över 40.000 år.0 Plus

Ny svensk metod upptäcker politikerförakt automatiskt. AI reagerar när politiker beskrivs som "idiot" eller "kärring".0