Tiggeriet

Tiggare sexofredade femåring

Publicerad 20 augusti 2015 kl 07.02

Inrikes. En femårig pojke blev i somras utsatt för ett sexuellt övergrepp av en rumänsk tiggare som tafsade på honom utanför en Coop-butik. Nu har den 53-årig tiggaren dömts för brottet till villkorlig dom.

Gilla artikeln på Facebook

I juli befann sig den rumänske medborgaren utanför Coop-butiken för att tigga när en femårig pojke med lindrig autism och lätt utvecklingsstörning kom fram och hälsade på honom. 53-åringen hälsade tillbaka – och passade samtidigt på att beröra den lille pojken mellan benen. Polis tillkallades och mannen greps. I samband med övergreppet ska den nu dömde mannen ha yttrat "åh Rambo" eller liknande.

Tiggaren förnekade brottet men trovärdiga uppgifter från två vittnen visade enligt domen att han ljög. Tingsrätten var skeptisk till den så kallade EU-migrantens berättelse om vad som hänt och påpekade att han haft "svårt att svara på raka och enkla frågor" under rättegången. Därför dömdes han till ansvar för sexuellt ofredande.

Attunda tingsrätt tyckte att straffet för brottet inte kunde stanna vid böter men eftersom mannen suttit frihetsberövad närmare en månad så bestämde domstolen påföljden till villkorlig dom. 53-åringen ska betala 5.000 kronor i skadestånd.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Euron på 10,82. Samtidigt faller valutan mot dollarn till 9,63 kronor per dollar.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Liberal hysteri när ledarskribent använder g-ordet. Angriper ordval när argumenten tryter, skriver Joakim Andersen.0 Plus

Vetenskap

Slipp myggen – med ränder på kroppen. Sambandet för första gången bevisat.0 

DNA från 10.000 år gammal svensk hittat – i tuggummi. Äldsta mänskliga DNA-fyndet i Skandinavien hittills.0 Plus