Tjeckiska politiker vill förbjuda islam helt

Publicerad 12 december 2018 kl 20.12

Utrikes. Socialdemokratiska ledare i Tjeckien har tidigare i kraftiga ordalag fördömt islam. Nu diskuterar politiker i det tjeckiska parlamentet att helt förbjuda religionen, rapporterar Kristeligt Dagblad.

Gilla artikeln på Facebook

– Om någon uppmanar till att döda otrogna och judar, då är det inte fredens religion, säger parlaments­ledamoten Jiri Kobza till danska Kristeligt Dagblad.

Han och hans parti Frihet och direktdemokrati (SPD), som är ett av de större i parlamentet, anser att islam inte bara är en religion utan även en våldsbejakande ideologi som bör förbjudas.

– Vi har föreslagit att alla ideologier som främjar hat och våld bör förbjudas. En av ideologierna är islam. Och så har vi fascism och nazism, säger Jiri Kobza till Kristeligt Dagblad.

Han hänvisar till att muslimer varken vill eller kommer att integrera sig i det ickemuslimska samhället.

– Det är inte migration – det är kolonisering.

En stark misstro mot islam finns över hela det politiska spektrumet i Tjeckien, där endast 0,5 procent av befolkningen är muslimer.

– Vi vill inte ha fler muslimer i Tjeckien, konstaterade den socialdemokratiske dåvarande premiärministern Bohuslav Sobotka i en intervju förra året.

Även Tjeckiens president Milos Zeman – som också är socialdemokrat – har kraftigt fördömt Mellanösternreligionen. Bland annat har han sagt att islam helt enkelt inte hör hemma i Europa. I samband med asylkaoset 2015 konstaterade Zeman under en islamkritisk demonstration att de muslimska invandrare som då tog sig till Europa kom "från en kultur av mördare och religiöst hat".


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Missar aldrig chansen att utmåla oss som monster. Joakim Andersen har läst Jim Goads nya bok Whiteness – The original sin.0 Plus

Vetenskap

Språkbegåvade har tjockare hjärna. Ju tjockare hjärnbark desto enklare lära sig nytt språk.0 

Kultur

James Bond föreslås bli transa. Transsexuell föreslås spela agent 007 i nästa film.0 Plus

Sagan om ringen anklagas för att vara rasistisk mot orcher. Författare menar att fantasyromanens kannibalistiska figurer är utsatta för "diskriminering".0 Plus