Robert Aschberg menar att "Trolljägarna" är viktigare än någonsin.

"Trolljägarna" är tillbaka – Aschberg: "Ett angeläget program"

Publicerad 6 augusti 2018 kl 19.18

Inrikes. Den hårt kritiserade och polisanmälda uthängningsserien "Trolljägarna" återvänder nu i TV3 med Robert Aschberg som programledare. Enligt Aschberg är det viktigare än någonsin att hänga ut "troll" i tv.

Gilla artikeln på Facebook

"Trolljägarna" lanserades första gången 2014 men sändes bara under två säsonger. Programmet möttes nämligen av hård kritik.

Serien går ut på att Robert Aschberg konfronterar och hänger ut privatpersoner som på nätet förolämpat makthavare och andra.

Problemet var bara att de så kallade näthatarna själva utsattes för hat och hot av Aschbergs tittare. Bland annat hotades en person till livet.

– Ska jag vara riktigt krass så kan jag säga att jag bara har gett honom chansen att möta en större publik, sade Robert Aschberg om killen som dödshotats till Expressen, men tillade att han inte stödjer hot.

I GP menade Mattias Hagberg att tv-serien begick flera pressetiska övertramp och skapade hat, han skrev att "det är lätt att konstatera att Robert Aschberg har gjort mer skada än nytta. Det bestående resultatet är förmodligen bara mer hat och hot, inte mindre".

En kvinna som förekom i uthängningsserien polisanmälde programmet för grovt förtal, sedan hon pekats ut som brottsling trots att polisen lagt ned förundersökningen mot henne. Enligt anmälan visades kvinnans namn, adress och lägenhetsnummer i bild. Kvinnan bodde i en liten stad och kände sig efter uthängningen illa till mods.

Serien har lågt betyg på IMDB, men snart är den alltså tillbaka, skriver TV3 i ett pressmeddelande idag.

Enligt Robert Aschberg är behovet av ett tv-sänt uthängningsprogram större än någonsin eftersom "tonläget" på nätet enligt honom inte blivit bättre sedan han sände programmet förra gången.

– Det är ett angeläget program, tycker jag. Och behovet är väl lika stort som det var förra gången, om inte mer, sa han till Aftonbladet i april.

Aschberg menar också att de så kallade trollen som han hänger ut är "fåtöljkrigare" som tappat kontakt med den riktiga verkligheten.

TV3 kommer sända "Trolljägarna", med Robert Aschberg och Frida Boisen som programledare, under rubriken "Krimtorsdag".

Samtidigt gör Hasse Aro comeback i Efterlyst.

Sändningarna börjar precis innan valet den 30 augusti.


Nyheter från förstasidan

Estland säger nej till FN:s migrationsavtal

Men frågan skapar kris i landet då regeringen är oenig. "När vi bildade denna koalition, kom vi överens om konsensusbeslut. Tyvärr var konsensus inte uppnådd idag."0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Kulturprofilens öde avgörs i hovrätten. Kvinnan sov frivilligt över hos Arnault flera gånger efter den påstådda våldtäkten.0 

Mer från Inrikes

Vetenskap

Framtida dataspel kan läsa av dina känslor. Testas med modifierat Super Mario Bros.0 Plus

Unga cannabisrökare återfår sin kognitiva förmåga om de slutar. Betydande förbättring av verbala minnet redan efter första veckan.0 Plus

Kultur

Uttalanden om judar stoppade minnesmynt för Roald Dahl. Folkkär barnboksförfattare pekas ut som antisemit.0 

The Simpsons skrotar Apu efter "rasism"-anklagelser. Den indiske figuren försvinner helt.0