Robert Aschberg menar att "Trolljägarna" är viktigare än någonsin.

"Trolljägarna" är tillbaka – Aschberg: "Ett angeläget program"

Publicerad 6 augusti 2018 kl 19.18

Inrikes. Den hårt kritiserade och polisanmälda uthängningsserien "Trolljägarna" återvänder nu i TV3 med Robert Aschberg som programledare. Enligt Aschberg är det viktigare än någonsin att hänga ut "troll" i tv.

Gilla artikeln på Facebook

"Trolljägarna" lanserades första gången 2014 men sändes bara under två säsonger. Programmet möttes nämligen av hård kritik.

Serien går ut på att Robert Aschberg konfronterar och hänger ut privatpersoner som på nätet förolämpat makthavare och andra.

Problemet var bara att de så kallade näthatarna själva utsattes för hat och hot av Aschbergs tittare. Bland annat hotades en person till livet.

– Ska jag vara riktigt krass så kan jag säga att jag bara har gett honom chansen att möta en större publik, sade Robert Aschberg om killen som dödshotats till Expressen, men tillade att han inte stödjer hot.

I GP menade Mattias Hagberg att tv-serien begick flera pressetiska övertramp och skapade hat, han skrev att "det är lätt att konstatera att Robert Aschberg har gjort mer skada än nytta. Det bestående resultatet är förmodligen bara mer hat och hot, inte mindre".

En kvinna som förekom i uthängningsserien polisanmälde programmet för grovt förtal, sedan hon pekats ut som brottsling trots att polisen lagt ned förundersökningen mot henne. Enligt anmälan visades kvinnans namn, adress och lägenhetsnummer i bild. Kvinnan bodde i en liten stad och kände sig efter uthängningen illa till mods.

Serien har lågt betyg på IMDB, men snart är den alltså tillbaka, skriver TV3 i ett pressmeddelande idag.

Enligt Robert Aschberg är behovet av ett tv-sänt uthängningsprogram större än någonsin eftersom "tonläget" på nätet enligt honom inte blivit bättre sedan han sände programmet förra gången.

– Det är ett angeläget program, tycker jag. Och behovet är väl lika stort som det var förra gången, om inte mer, sa han till Aftonbladet i april.

Aschberg menar också att de så kallade trollen som han hänger ut är "fåtöljkrigare" som tappat kontakt med den riktiga verkligheten.

TV3 kommer sända "Trolljägarna", med Robert Aschberg och Frida Boisen som programledare, under rubriken "Krimtorsdag".

Samtidigt gör Hasse Aro comeback i Efterlyst.

Sändningarna börjar precis innan valet den 30 augusti.


Nyheter från förstasidan

Donald Trump utlyser nationellt nödläge: "En invasion av vårt land"

Klargör att han kommer skriva under beslutet. "Murar fungerar till hundra procent. Alla vet att murar fungerar. Titta på Israel."0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Kolumn. Jan Tullberg om journalistkårens medeltida hierarki.0 

Mer från Inrikes

Kristersson är chockad: "Sverige har just nu en skjutning om dagen"

Moderatledaren är "helt bestört" över samhällsutvecklingen i landet.. Menar att folket kommer förlora tilltron till statens förmåga att klara den mest grundläggande uppgiften: att säkra människors trygghet.0 

SVT varnade för rosors "klimatpåverkan" – på alla hjärtans dag

Sociala medier-kritik mot den statliga tv-kanalens fokus.. "SVT tycker att du ska drabbas av svår klimatångest om du ger en blomma till din kära."0 

Lööf är "stolt och glad" över att hon lyckats öka invandringen

Centerledaren skryter om politiken man fått igenom.. "Vi i Centerpartiet har i flera år drivit frågan om familjeåterförening och är stolta och glada."0 

Sidor

Vetenskap

Hittade skelett från 1600-talet i källaren. Makabra upptäckten när källaren skulle renoveras.0 Plus

Språkbegåvade har tjockare hjärna. Ju tjockare hjärnbark desto enklare lära sig nytt språk.0 

Kultur

James Bond föreslås bli transa. Transsexuell föreslås spela agent 007 i nästa film.0 Plus

Sagan om ringen anklagas för att vara rasistisk mot orcher. Författare menar att fantasyromanens kannibalistiska figurer är utsatta för "diskriminering".0 Plus