Sjöstedt (V): "Helt vidrigt"

Publicerad 21 januari 2018 kl 15.06

Utrikes. Turkiet inledde på lördagen en flygoffensiv mot kurdiska YPG-mål i Afrin i norra Syrien. Kurderna hotar att slå tillbaka och i Sverige kräver Vänsterpartiet att regeringen agerar.

Gilla artikeln på Facebook

– Om turkiska attacker fortsätter så kommer vi att svara, säger Rojhat Roj, talesman för i Turkiet terrorstämplade YPG, till SVT.

I Sverige kräver Vänsterpartiets ledare Jonas Sjöstedt att utrikesminister Margot Wallström ska agera genom att kalla till sig den turkiske ambassadören i Stockholm.

– Det här är helt vidrigt. Det var ju kurderna som besegrade islamska staten, som besegrade terroristerna. Nu anfaller Turkiet för att de är rädda för att kurderna ska få frihet att styra sig själva. Det här är inte bara politiskt helt fel det här är också ett brott mot folkrätten och internationellt lag, säger Sjöstedt till Sveriges Radio.


Nyheter från förstasidan

Populismen nu lika stor som socialdemokratin i Europa

"Det är ett historiskt skifte vi ser." Socialliberala tankesmedjan Timbros nya index nattsvart läsning för både liberaler och sossar.0 

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Kolumn. Joakim Andersen om den politiskt inkorrekte libertarianen Hans-Hermann Hoppe.0 Plus

Vetenskap

Stenålderns européer "mycket mer rörliga" än man trott. C14-dateringar av megalitgravar målar upp en helt ny bild.0 

Kultur

James Bond föreslås bli transa. Transsexuell föreslås spela agent 007 i nästa film.0 Plus

Sagan om ringen anklagas för att vara rasistisk mot orcher. Författare menar att fantasyromanens kannibalistiska figurer är utsatta för "diskriminering".0 Plus