Tyskland och Frankrike enas om att skydda varandra

Publicerad 22 januari 2019 kl 13.50

Utrikes. Tysklands förbundskansler Angela Merkel och Frankrikes president Emmanuel Macron skriver under ett avtal om att deras länder ska hjälpa och skydda varandra, uppger RT.

Gilla artikeln på Facebook

Nyligen sade den italienske inrikesministern Matteo Salvini att Polen och Italien ska ingå i en "europeisk vår" och skapa "en renässans av sanna europeiska värderingar". Detta ska i sin tur leda till en ny maktbalans i Europa och EU samt en reducering av Frankrikes och Tysklands nuvarande dominans.

Nu kontrar Frankrike och Tyskland genom att underteckna ett nytt avtal om att stödja varandra som länder.

– Den fjärde artikeln i fördraget säger att vi, Tyskland och Frankrike, är skyldiga att stödja och hjälpa varandra, bland annat genom militär styrka, i händelse av en attack mot vår suveränitet, säger den tyska förbundskanslern Angela Merkel.

Undertecknandet sker på dagen 56 år efter att deras föregångare, Charles de Gaulle och Konrad Adenauer, undertecknade det så kallade Élysée-fördraget, som skrevs under den 22 januari 1963 och som försonade de båda nationerna efter en rad av blodiga krig.

De båda globalisterna Merkel och Macron, som omfamnar varandra mot det nationalistiska trycket på kontinenten, upprepade också sitt tidigare förslag om att skapa en gemensam europeisk armé, en EU-armé.


Nyheter från förstasidan

50 personer i slagsmål i Upplands Väsby – polisen utsattes för stenkastning

Stöket fortsatte från eftermiddag till kväll. Personer misshandlades med tillhyggen och på kvällens greps flera förövare för våldsamt upplopp.0 

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Kolumn. Joakim Andersen om den politiskt inkorrekte libertarianen Hans-Hermann Hoppe.0 Plus

Vetenskap

Stenålderns européer "mycket mer rörliga" än man trott. C14-dateringar av megalitgravar målar upp en helt ny bild.0 

Kultur

James Bond föreslås bli transa. Transsexuell föreslås spela agent 007 i nästa film.0 Plus

Sagan om ringen anklagas för att vara rasistisk mot orcher. Författare menar att fantasyromanens kannibalistiska figurer är utsatta för "diskriminering".0 Plus