Ulf Kristerssons nya insikt: Invandringen kan få "allvarliga konsekvenser"

Publicerad 21 mars 2019 kl 19.27

Inrikes. Sverige kommer lida allvarliga konsekvenser om invandringen fortsätter som den gör. Det förklarar nu Moderaternas partiledare Ulf Kristersson.

Gilla artikeln på Facebook

Att invandringen leder till allvarliga konsekvenser är något som invandringskritiker och partier som Sverigedemokraterna påtalat i decennier, samtidigt som de skållats med invektiv som "rasism", "nazism" och "främlingsfientlighet".

Först nu drar Moderatledaren Ulf Kristersson samma slutsats.

Han har varit på ett två dagars besök i ett flyktingläger i Grekland, för att med egna ögon förstå situationen.

Kristersson drar bland annat slutsatsen att invandringen är en gemensam EU-fråga, och att den yttre gränsen måste stärkas.

– Men Sverige kan samtidigt inte sitta och vänta på EU. Vi vet vad som händer när man tappar kontrollen över gränser och migration. Det får väldigt långtgående konsekvenser. Vi måste ha en egen och långsiktigt hållbar migrationspolitik, säger han på Facebook.

Enligt Kristersson måste Sverige, likt Tyskland, strama åt invandringen. Detta för att Sverige ska fortsätta fungera som land.

– Sverige måste därför omedelbart se till att vi är väl rustade. Att vår egen lagstiftning klarar nya kriser. Vi och Tyskland bör gå hand i hand. Både för att vi har gemensamma erfarenheter av hur man INTE ska göra. Och för att vi är två förnuftiga länder som vill ta internationellt ansvar – men samtidigt se till att våra båda länder fungerar. Och för att Sverige helt enkelt inte kan ha generösare regler än Tyskland utan att detta kommer få allvarliga konsekvenser.

Han vill också stoppa alla människosmugglare och ställa dem inför rätta. Enligt M-ledaren är detta ett "underskattat hot, som vi ägnar för lite kraft åt". Smugglarna ska bland annat bekämpas med internationellt polissamarbete och hårdare straff, menar han.

– Vi moderater har länge efterlyst ett samarbete mellan M och S i dessa frågor. Nu verkar det tyvärr inte vara möjligt efter den här konstiga regeringsbildningen. Tvärtom vill regeringen utöka skälen att få stanna just i Sverige. Det är inte vägen till en hållbar migrationspolitik.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Stockholms boprisras i dollar: 20 procent

Säljarna får allt mindre för pengarna.. Köpkraften per såld kvadratmeter rasar när kronan fortsätter sin resa mot botten.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Kolumn: Joakim Andersen. "När Schulman skriver 'äntligen' och andra gillar det så ger det oss en liten inblick i hur de fungerar."0 Plus

Mer från Inrikes

Vetenskap

Ny svensk metod upptäcker politikerförakt automatiskt. AI reagerar när politiker beskrivs som "idiot" eller "kärring".0 

USA byter kön på 8-åringar. Allt fler liberaler lämnar in sina barn för könsbyte.0