Delar av hennes tal i Oxford.

Ungern: Clinton är en "misslyckad politiker" och Soros-lakej

Publicerad 11 oktober 2018 kl 10.43

Utrikes. Den ungerska regeringen slår nu tillbaka mot Hillary Clintons påhopp tidigare i veckan. Hon är en bitter och misslyckad politiker som försöker sprida George Soros invandringsliberala åsikter, menar man.

Gilla artikeln på Facebook

Det var tidigare i veckan, under ett tal vid Oxfords universitet i England, som den tidigare amerikanska presidentkandidaten Hillary Clinton svartmålade Ungern som en "autokrati", och uppmanade EU att bekämpa landets nationalkonservativa regering.

– Det är deprimerande att se hur konservativa i Bryssel röstar för att skydda Viktor Orbán från klander. De står nu långt borta från Churchill och Thatcher, sade hon om det brittiska konservativa partiet Tories.

Hon sade också att Europa måste fortsätta med en invandringspolitik baserad på "medlidande" och "mänskliga rättigheter".

Men nu slår Ungern tillbaka.

Regeringens talesperson Zoltan Kovacs menar att Clinton är en misslyckad politiker som tjänar under vänstermiljardären George Soros intressen för att smutskasta Ungern.

"Hillary Clinton är en misslyckad politiker vars förlorande kampanj finansierades av George Soros", skriver han på Twitter.

"Hon representerar Soros invandringsvurmande politik, och det är en politik som avvisades i både de senaste ungerska och amerikanska valen", fortsätter han.

George Soros har länge fört ett kulturmarxistiskt krig mot Ungerns regering. Hans syfte är att fylla landet med utomeuropeiska invandrare, något som hittills helt misslyckats. Den nationalistiska regeringen har tvärtom infört en "Stoppa Soros"-lag för att försvåra för den vänsterextreme miljardären att över huvud taget verka i landet.


Ekonominyheter

Svenskt luftskepp ska flyga miljardärer till Nordpolen

Priset: 600.000 kronor för en kabin.. "I nästa steg vill vi bredda och flyga till exempel mellan London och Berlin."0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Kolumn: Joakim Andersen. "När Schulman skriver 'äntligen' och andra gillar det så ger det oss en liten inblick i hur de fungerar."0 Plus

Vetenskap

Ny svensk metod upptäcker politikerförakt automatiskt. AI reagerar när politiker beskrivs som "idiot" eller "kärring".0 

USA byter kön på 8-åringar. Allt fler liberaler lämnar in sina barn för könsbyte.0