Knivmorden på Ikea

Uppgift: 35-åringen högg sig själv i magen efter Ikea-morden

Publicerad 12 augusti 2015 kl 20.59

Utrikes. Den 35-årige eritrean som tillsammans med en landsman är anhållen för dubbelmordet på Ikea vårdas på sjukhus för livshotande skador. Enligt uppgifter till Aftonbladet kan skadorna vara självförvållade.

Gilla artikeln på Facebook

Enligt Aftonbladet ska själva mordet inte ha fångats av Ikeas övervakningskameror. Däremot ska det finnas bilder som visar hur 35-åringen sliter åt sig två Ikea-knivar strax innan mordet på den svenska kvinnan och hennes 28-årige son äger rum.

Enligt "initierade uppgifter" till tidningen ska den 35-årige eritreanen ha dödat den 55-åriga kvinnan med ett hugg mot bålen. Hennes son fick motta flera knivhugg och fick avvärjningsskador.

Efter morden ska gärningsmannen ha huggit sig själv i magen, enligt Aftonbladets källor.

Polisen vill dock inte bekräfta uppgifterna.

– Vi kommenterar inte detaljer kring händelseförloppet. Det är den absolut viktigaste delen av undersökningen och vi kan inte gå in närmare på sådana detaljer innan vi har en färdig förundersökning, säger polisens kommenderingschef Per Ågren till Aftonbladet.

Den 35-årige mannen, som vårdas för livshotande skador, är på sannolika skäl misstänkt för mord, vilket är den högre misstankegraden. Hans misstänkte medbrottsling, en 23-årig eritrean som bodde på samma asylboende i Arboga, är skäligen misstänkt för brottet.


Nyheter från förstasidan

Kasselstrand till vänstern: "Ingen är så hjärntvättad som ni – ni är Soros lakejer"

AFS-ledaren skrädde inte orden när Malmövänstern försökte skräna sönder hans tal. "Vi lever just nu i en brytningstid där det gamla unkna etablissemanget och deras bandhundar kastas på historiens soptipp i land efter land."0 

Ekonominyheter

Euron på 10,82. Samtidigt faller valutan mot dollarn till 9,63 kronor per dollar.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Liberal hysteri när ledarskribent använder g-ordet. Angriper ordval när argumenten tryter, skriver Joakim Andersen.0 Plus

Mer från Utrikes

Vetenskap

DNA från 10.000 år gammal svensk hittat – i tuggummi. Äldsta mänskliga DNA-fyndet i Skandinavien hittills.0 Plus

Ny studie: Vanliga finnar ger cancer. Forskarna: Så drabbas du av fenomenet.0 Plus