Mellanårsvalet i USA

USA-politiker struntar i att kampanja – "trollar" vänstern på Twitter istället

Publicerad 5 november 2018 kl 15.03

Utrikes. Kongressledamoten Steve King från Iowa anklagas nästan dagligen av amerikansk media för att vara rasist och högerextremist. Men trots att det är val på tisdag struntar politikern att bedriva någon traditionell kampanj.

Gilla artikeln på Facebook

"Han sänder ingen reklam i vare sig tv eller radio och deltar inte i några debatter. Hans främsta kampanjnärvaro är en Facebook-sida som specialiserar sig på att trolla liberaler med hånfulla memer".

Så skriver New York Times om den republikanske kongressledamoten Steve Kings strategi inför mellanårsvalet på tisdag.

King ställer upp för omval delstaten Iowas femte distrikt. Han har suttit i USA:s representanthus sedan 2003.

Den senaste tiden har amerikansk media bedrivit en hetsig kampanj mot den 69-årige politikern, som anklagas för att vara rasist och flirta med högerextremister.

Senast för ett par veckor sedan väckte Steve King ramaskri när han på Twitter hyllade althögerprofilen Faith Goldy, som ställde upp i borgmästarvalet i Toronto i Kanada.

Han har också konstaterat att "demografin är vårt öde" och att vi inte "kan återuppbygga vår civilisation med andras barn".

Uppenbarligen känner sig Steve King trots all negativ medieuppmärksamhet dock trygg med att han kommer att bli omvald igen.

Douglas Burns, som äger lokaltidningen The Carroll Daily Times Herald i Iowa, säger att King har fört "den slappaste kampanj" han någonsin har sett. Trots detta har republikanen ett fortsatt starkt stöd bland sin konservativa bas i Iowa, som har en betryggande vit majoritet.

Steve Kings demokratiske utmanare J.D. Scholten har i jämförelse rest runt och kampanjat för fullt och övernattat på parkeringsplatser.

– King är ett naturligt politiskt djur. Han skulle göra mos av Scholten i en debatt, men han ignorerar honom bara. Jag förstår inte varför, säger Douglas Burns till New York Times.


Nyheter från förstasidan

50 personer i slagsmål i Upplands Väsby – polisen utsattes för stenkastning

Stöket fortsatte från eftermiddag till kväll. Personer misshandlades med tillhyggen och på kvällens greps flera förövare för våldsamt upplopp.0 

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Kolumn. Joakim Andersen om den politiskt inkorrekte libertarianen Hans-Hermann Hoppe.0 Plus

Vetenskap

Stenålderns européer "mycket mer rörliga" än man trott. C14-dateringar av megalitgravar målar upp en helt ny bild.0 

Kultur

James Bond föreslås bli transa. Transsexuell föreslås spela agent 007 i nästa film.0 Plus

Sagan om ringen anklagas för att vara rasistisk mot orcher. Författare menar att fantasyromanens kannibalistiska figurer är utsatta för "diskriminering".0 Plus