Donald Trump anklagas för att springa globalisters ärenden.

Väljarflykt när Trump plötsligt vill se "största invandringen någonsin"

Publicerad 10 mars 2019 kl 18.06

Utrikes. Donald Trumps svikna vallöften och allt mer politiskt korrekta uttalanden får nu delar av hans bas att vända sig emot honom. Den amerikanske presidenten anklagas för "förräderi" efter att ha lovat att öka invandringen till de högsta nivåerna någonsin.

Gilla artikeln på Facebook

Donald Trumps löften om att strypa den illegala invandringen från tredje världen anses ha varit den viktigaste orsaken till att han lyckades bli vald till president.

Men den senaste tiden har Trump fällt en rad yttranden om invandring som väcker stark oro bland väljarna, rapporterar New York Times.

Det började förra månaden när presidenten under sitt årliga tal till kongressen förklarade att han nu plötsligt ville öka den "lagliga" invandringen till historiska rekordnivåer.

– Jag vill att folk ska komma in i vårt land, i de största antalen någonsin. Men de måste komma lagligt, sade han.

Trump har därefter upprepat budskapet vid andra tillfällen, så någon felsägning rör det sig knappast om.

En svekdebatt har nu uppstått bland presidentens mest lojala anhängare. Vissa anklagar Trump för att ha anpassat sig till krav från globalister.

– Detta är definitivt ett förräderi mot vad mer hårdföra invandringskritiker hade hoppats på från Trumpadministrationen, säger Mark Krikorian, chef för Center for Immigration Studies som vill minst halvera den så kallade legala invandringen, till New York Times.

Även den högerorienterade nyhettssajten Breitbart, som tidigare varit lojal mot presidenten, har publicerat skarpt kritiska artiklar om Trumps uttalanden om rekordinvandring.

I Fox News konstaterade programledaren Lou Dobbs att det är "tragiskt" att Trump plötsligt snarare vill "främja den globala elitens intressen än våra egna medborgares".

En nyliberalt orienterad falang inom det republikanska partiet har länge kämpat för att öka invandringen från tredje världen ytterligare. Detta i syfte att dumpa storföretagens lönekostnader. Företrädare för denna falang är bland annat miljardärbröderna Koch och USA:s handelskammare.

I ett möte med chefer för amerikanska storföretag som Apples vd Tim Cook lovade Trump i onsdags återigen att öka invandringen.

– Det kommer komma en massa folk till vårt land. Vi vill att många ska komma, och vi behöver det, sade Trump på mötet i Vita huset.


Få våra viktigaste nyheter

Gör som tiotusentals andra svenskar och följ Fria Tider på Facebook!

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Euron på 10,82. Samtidigt faller valutan mot dollarn till 9,63 kronor per dollar.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.