Vänsterupploppet på Berkeley

Vänsterupplopp på universitet i USA

Publicerad 2 februari 2017 kl 08.24

Inrikes. När den kände Trump-anhängaren Milo Yiannopoulos skulle tala vid Berkeley-universitetet på onsdagen startade vänsterextremister upplopp. Kravallpolis tvingades upprätthålla ordningen och mötet ställdes in, rapporterar Fox News.

Gilla artikeln på Facebook

Breitbart-redaktören Milo Yiannopoulos skulle tala på det prestigefyllda Berkeley-universitetet under onsdagen, men talet fick ställas in på grund av våldsamma upplopp, uppger Fox News.

Yiannopoulos är en känd Trump-anhängare och aktiv debattör som ofta är en måltavla för ilskna vänsterextremister. Mer än 1500 personer hade samlats för att störa mötet vid det kända universitetet och därför tvingades man ställa in föredraget av säkerhetsskäl.

– Våldsamma vänsterdemonstranter stormade in i byggnaden så att jag tvingades lämna platsen med hjälp av polis och säkerhetsvakter, säger Yiannopoulos till Fox News.

Svartklädda och maskerade personer kastade rökbomber och brinnande föremål mot universitetsbyggnaden där talet skulle hållas. Man använde även en dieselgenerator för att tända en stor brasa på gatan utanför byggnaden.

– Jag tycker att det som hände ikväll är avskyvärt och ett hemskt spektakel och oerhört förnedrande för det högre utbildningssystemet i USA, säger Yiannopoulos.

Kravallutrustad polis var på plats för att säkerställa ordningen men det finns inga uppgifter om att någon har gripits för upploppen.


Nyheter från förstasidan

Många rapporter om valfusk

Valsedlar försvinner mystiskt. "Främst Sverigedemokraterna och Alternativ för Sverige som är drabbade."0 

Ekonominyheter

Busslinjer dras in – har inte råd att tanka

Kronraset slår hårt mot småländsk kollektivtrafik.. Linjer dras in i Kalmar, Oskarshamn och Västervik när Riksbanken går "all-in" för att rädda bostadsmarknaden.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Liberal hysteri när ledarskribent använder g-ordet. Angriper ordval när argumenten tryter, skriver Joakim Andersen.0 Plus

Mer från Inrikes

Sidor

Vetenskap

Slipp myggen – med ränder på kroppen. Sambandet för första gången bevisat.0 

Gener bakom val att skaffa hund. Står för mer än halva förklaringen till att man blir hundägare.0 

Kultur

Snubbelstenar ska minna om rasism. Stockholm får sina första stenar.0 

Arkitekter får kalkonpris för skönmålad låda. "Rosthögen" i Malmö Sveriges fulaste byggnad.0