Våldtog 12-åring – slipper utvisning

Publicerad 31 december 2013 kl 07.11

Inrikes.Den 22-årige somaliska medborgaren Mohamed Ali Jacob har dömts till tre års fängelse för att ha drogat och våldtagit en 12-årig flicka i Malmö.

Gilla artikeln på Facebook

Mohamed bjöd flickan på cigaretter och cannabis och lockade sedan med henne till en lägenhet han förfogade över. Där genomförde han en våldtäkt på flickan, som uppger att hon vid tillfället hade "däcket" av drogerna och inte kunde röra sig.

Tingsrätten valde att inte tro på 22-åringens version, som gick ut på att flickan frivilligt gått med på samlaget, och att han inte visste att hon var under 15 år.

12-åringen befann sig enligt domen dessutom i en särskilt utsatt situation eftersom hon var drogpåverkad vid våldtäkten. Mohamed Ali Jacob döms därför till tre års fängelse för våldtäkt mot barn och ska dessutom betala 115?000 kronor i skadestånd.

Trots brottets grova karaktär valde kammaråklagare Sigrid Stengel att inte yrka på utvisning, så om ett par år kommer Mohamed att vara tillbaka på Sveriges gator igen.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Nyheter från förstasidan

Erik Bengtzboe (M) lämnar uppdrag efter mammabluffen

Går med på att lämna tunga M-uppdrag i riksdagen. 32-årige kulturmarxisten fick ut över 150.000 i bidrag genom att vara skriven hos mamma.0 

Ekonominyheter

Svenskt luftskepp ska flyga miljardärer till Nordpolen

Priset: 600.000 kronor för en kabin.. "I nästa steg vill vi bredda och flyga till exempel mellan London och Berlin."0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Kolumn: Joakim Andersen. "När Schulman skriver 'äntligen' och andra gillar det så ger det oss en liten inblick i hur de fungerar."0 Plus

Vetenskap

Ny svensk metod upptäcker politikerförakt automatiskt. AI reagerar när politiker beskrivs som "idiot" eller "kärring".0 

USA byter kön på 8-åringar. Allt fler liberaler lämnar in sina barn för könsbyte.0