"Vice justitieministern ville spela in och avsätta Trump"

Publicerad 22 september 2018 kl 12.34

Utrikes. USA:s vice justitieminister Rod Rosenstein ska ha velat spela in president Donald Trump för att få honom avsatt, påstår anonyma källor till New York Times.

Gilla artikeln på Facebook

Det är New York Times som nu skriver att USA:s vice justitieminister Rod Rosenstein ska ha ingått i en komplott för att avsätta landets president Donald Trump.

Anonyma källor säger till tidningen att han föreslaget att spela in Donald Trump och dokumentera problem som funnits i Vita huset.

De hemliga inspelningarna, som han själv skulle göra, skulle sedan användas i ett försök att avsätta Trump som president.

Rosenstein förnekar bestämt anklagelserna.

– New York Times historia är felaktig och faktiskt inkorrekt, säger han i ett uttalande enligt The Hill.

De anonyma källorna står dock fast vid sina uttalanden.

Trump skulle avsättas genom det 25:e författningstillägget till konstitutionen som säger att amerikanska presidenter kan avsättas om till exempel andra ledande tjänstemän i regeringen anser att presidentens fysiska eller psykiska hälsa är så illa däran att landets styre hotas. Enligt SR har tillägget aldrig tidigare använts.


Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Missar aldrig chansen att utmåla oss som monster. Joakim Andersen har läst Jim Goads nya bok Whiteness – The original sin.0 Plus

Vetenskap

Språkbegåvade har tjockare hjärna. Ju tjockare hjärnbark desto enklare lära sig nytt språk.0 

Kultur

James Bond föreslås bli transa. Transsexuell föreslås spela agent 007 i nästa film.0 Plus

Sagan om ringen anklagas för att vara rasistisk mot orcher. Författare menar att fantasyromanens kannibalistiska figurer är utsatta för "diskriminering".0 Plus