Video: Miljöpartist avbryter tyst minut för våldtäktsmördad flicka

Scrolla ned för video

Publicerad 12 juni 2018 kl 19.26

Utrikes. I tyska Wiesbaden blev en 14-årig flicka våldtagen och mördad av en irakisk asylsökare. Men när partiet Alternativ för Tyskland skulle hålla en tyst minut för flickan i förbundsdagen avbröts ledamöterna barskt av parlamentets miljöpartistiska talman.

Gilla artikeln på Facebook

© Polisen

Ali Bashar, 20, flydde tillbaka till Irak efter mordet.

Den 14-åriga judiska flickan Susanna F. försvann i maj, men förra veckan hittades hennes döda kropp vid en tågräls utanför Wiesbaden. Utredningen kom fram till att hon hade blivit våldtagen och sedan kvävts till döds.

Den misstänkte, en 20-årig asylsökare som heter Ali Bashar, flydde efter mordet med sin familj tillbaka till Irak. Där greps han senare i de kurdiska delarna av Irak och flögs tillbaka till Tyskland. Irakiern kom till Tyskland under asylkaoset och hade sedan tidigare fått avslag på sin asylansökan.

I den tyska förbundsdagen försökte högerpartiet Alternativ för Tyskland hålla en tyst minut för Susanna F. Men den tysta minuten avbröts flera gånger av parlamentets vice talman, miljöpartisten Claudia Roth.

Claudia Roth fick sedan motta applåder av politiker från de andra partierna, som hörs högljutt protestera under den tysta minuten.

"Skamligaste ögonblicket"
Sajten Voice of Europe, som har laddat upp filmen från förbundsdagen, kallar den avbrutna minnesstunden "det skamligaste ögonblicket i det tyska parlamentet".

Vidare konstaterar sajten att Claudia Roth själv tidigare har arrangerat en högtidlig tyst minut i förbundsdagen för invandrare som drunknat på Medelhavet medan de försökte ta sig illegalt till Europa.


Nyheter från förstasidan

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0