Özz Nujen liknar SD vid apor

Publicerad 7 november 2018 kl 12.00

Media. I en krönika i Expressen använder sig komikern Özz Nujen av en apliknelse för att kritisera Sverigedemokraterna och det parlamentariska läget.

Gilla artikeln på Facebook

Özz skriver i sin artikel att det är lättare att vara apa än människa.

"Aporna har inte ett parlamentariskt läge där vissa apor, mer exakt 17,5 procent av dem, inte ser eller vill se de andra aporna som sina jämlikar – alltså apa som apa. Och dessa 17,5 procent av aporna vill vara med och bestämma och leda flocken. Ja, inte hela flocken – en del apor i flocken måste bort, andra måste ändra uppfattning och så vidare."

Han konstaterar att "vissa vill styra med hjälp av rasister" och att andra "vill att rasister ska fortsätta vara statister".

"Kom ihåg: mer än 82 procent röstade inte på rasisterna. Men det spelar inte så stor roll för vissa, för när makten är inom räckhåll och om man som politiker inte har koll och av historien fattat noll så är det lätt att berusas och förledas av botar och nättroll", fortsätter Özz Nujen.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Småföretagare dör ofta i fattigdom

Överrepresenterade i gruppen fattigpensionärer.. De har sällan råd att ta ut lön och tvingas ofta jobba tills de dör.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Missar aldrig chansen att utmåla oss som monster. Joakim Andersen har läst Jim Goads nya bok Whiteness – The original sin.0 Plus

Mer från Media

Sidor

Vetenskap

Språkbegåvade har tjockare hjärna. Ju tjockare hjärnbark desto enklare lära sig nytt språk.0 

Kultur

James Bond föreslås bli transa. Transsexuell föreslås spela agent 007 i nästa film.0 Plus

Sagan om ringen anklagas för att vara rasistisk mot orcher. Författare menar att fantasyromanens kannibalistiska figurer är utsatta för "diskriminering".0 Plus