Özz Nujen liknar SD vid apor

Publicerad 7 november 2018 kl 12.00

Media. I en krönika i Expressen använder sig komikern Özz Nujen av en apliknelse för att kritisera Sverigedemokraterna och det parlamentariska läget.

Gilla artikeln på Facebook

Özz skriver i sin artikel att det är lättare att vara apa än människa.

"Aporna har inte ett parlamentariskt läge där vissa apor, mer exakt 17,5 procent av dem, inte ser eller vill se de andra aporna som sina jämlikar – alltså apa som apa. Och dessa 17,5 procent av aporna vill vara med och bestämma och leda flocken. Ja, inte hela flocken – en del apor i flocken måste bort, andra måste ändra uppfattning och så vidare."

Han konstaterar att "vissa vill styra med hjälp av rasister" och att andra "vill att rasister ska fortsätta vara statister".

"Kom ihåg: mer än 82 procent röstade inte på rasisterna. Men det spelar inte så stor roll för vissa, för när makten är inom räckhåll och om man som politiker inte har koll och av historien fattat noll så är det lätt att berusas och förledas av botar och nättroll", fortsätter Özz Nujen.


Nyheter från förstasidan

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Kulturprofilens öde avgörs i hovrätten. Kvinnan sov frivilligt över hos Arnault flera gånger efter den påstådda våldtäkten.0 

Mer från Media

Vetenskap

Framtida dataspel kan läsa av dina känslor. Testas med modifierat Super Mario Bros.0 Plus

Unga cannabisrökare återfår sin kognitiva förmåga om de slutar. Betydande förbättring av verbala minnet redan efter första veckan.0 Plus

Kultur

Uttalanden om judar stoppade minnesmynt för Roald Dahl. Folkkär barnboksförfattare pekas ut som antisemit.0 

The Simpsons skrotar Apu efter "rasism"-anklagelser. Den indiske figuren försvinner helt.0