Antje Jackelén lämnar Twitter: "Hat och hot"

Publicerad 5 april 2021 kl 16.55

Inrikes. Svenska kyrkans ärkebiskop Antje Jackelén tar paus från det sociala mediet Twitter. Det skriver hon i ett inlägg på Twitter.

Gilla artikeln på Facebook

Antje Jackelén har kritiserats hårt senaste dygnet efter ett tv-framträdande i SVT igår då hon intervjuades tillsammans med Nasir Ahmad Arif, en imam i Stockholm.

"Berörs illa av att mina tweets används för att sprida hot och hat samt lögn om tro, ⁦@svenskakyrkan & samhället", skriver ärkebiskopen och lägger upp skärmdumpar från människor som uttrycker sig kritisk om henne. Bland annat medlemmar som berättar att de tänker lämna Svenska kyrkan.

"Vår Ärkebiskop saknar förankring i Kristendomen", skriver en person. "Jag tvingas utträda ur Svenska kyrkan på grund av henne" skriver en annan.

Jackelén menar att kritikerna har fel och uppmanar dem att komma över till hennes "sida". "Men: den sanna vinnarsidan är alltid sanningens och kärlekens sida. Växla över till den!", skriver hon.

Antje Jackelén tillträdde posten som ärkebiskop i juni 2014 och har vid upprepade tillfällen kritiserats för sina vänsterradikala ståndpunkter. Bland annat för sin positiva inställning till islam och för att hon satsat tiotals miljoner av kyrkans pengar på invandrare.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

"Går inte att reglera". Nu blir transaktioner med kryptovaluta förbjudet i landet.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.