Arabisk tortyrliga använde svenska kvinnor som lockbete

Publicerad 25 februari 2021 kl 17.51

Inrikes. Två svenska kvinnor i 25-årsåldern döms till fängelse tillsammans med fyra araber efter att en man blivit kidnappad och torterad i Örebro.

Gilla artikeln på Facebook

Offret – som också är en arabisk man – hölls mellan den 13 och 14 juli 2020 fången i en lägenhet på Grankottevägen i Örebro.

I drygt tio timmar var mannen instängd i bostaden där han blev sparkad och slagen i huvudet och på kroppen samt slagen med tillhyggen i form av ett pistolliknandeföremål och ett skohorn. Under tiden var han bakbunden med en kabel.

På morgonen tog kidnapparna fram en kniv och höll fast mannen medan de stampade på hans handled och förklarade att de skulle skära av hans fingrar. Syftet med kidnappningen uppges ha varit att tvinga offret att betala en påstådd skuld på cirka 150.000-300.000 kronor.

För att locka mannen till lägenheten hade ligan använt sig av två svenska kvinnor i 25-årsåldern, varav den ena hade ett förhållande med en av de arabiska kidnapparna.

Den ena kvinnan lade till offret som vän på Facebook, där hon sedan smickrade honom och fick honom att gå på en dejt med henne på Espresso House. Medan duon fikade där höll den andra kvinnan uppsikt på dem och rapporterade vad som hände till araberna. Mannen lurades sedan med till lägenheten av kvinnan som låtsades vara intresserad av honom.

De båda svenskorna döms nu till ett års fängelse vardera för medhjälp till människorov.

Hårdare blev straffen för de fyra araberna, som är mellan 24 och 40 år. Tre av dem döms till fem och ett halvt års fängelse för människorov och försök till grov utpressning. Den fjärde döms till fyra års fängelse för människorov.

Trion som får de hårdaste straffen, två syrier och en palestinier, döms också till utvisning. Detta trots att Migrationsverket i yttranden invänt att det föreligger hinder mot utvisning för de två syrierna eftersom de är "i vapenför ålder" och därför riskerar att få göra lumpen i arablandet.

"Den brottslighet som NN döms för är med hänsyn till den skada, fara eller kränkning som den inneburit för enskilda och allmänna intressen är så allvarlig att han inte bör få stanna kvar i Sverige. Med hänsyn till gärningarnas allvar föreligger synnerliga skäl att utvisa honom ur riket", skriver Örebro tingsrätt om en av männen.


Forskarna: Så stor är egentligen intelligensklyftan. Närmare 10.000 deltagare detaljstuderades och fick både gener och IQ testade.0 Plus

Nya Sverigebilden

Här talar invandraren ut om sitt hat mot svenskar. "Ni är äckliga pedofiler" och "ni kommer aldrig lyckas kasta ut oss", säger han bland annat.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Blev "bannad" från internetcafé – högg ner personalen

17-åringen i Malmö blev extremt kränkt. Köpte morakniv på Claes Ohlsson och gick tillbaka till caféet.0 

Ekonominyheter

Bostadsmarknaden hetare än någonsin

Övertaget för säljarna är nu rekordstort.. Situationen ännu mer urspårad än under tidigare rekordåret 2017.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.