Asylvågsarab våldtog 15-åring: Kvävde, slog och bet flickan i halsen

Publicerad 11 januari 2019 kl 16.52

Inrikes. En 23-årig syrisk man döms nu till fängelse i 2 år och 8 månader sedan han hänsynslöst våldtagit en 15-årig flicka på Emmabodafestivalen sommaren 2017. Mannen ska också utvisas, men är välkommen till Sverige igen om 10 år. I rättens dokument beskrivs flickans liv som helt förstört av våldtäkten.

Gilla artikeln på Facebook

Det var sommaren 2017 som en 15-årig flicka åkte till Emmabodafestivalen i Småland med sina kompisar.

Det skulle hon inte ha gjort. Där blev hon utsatt för en hänsynslös våldtäkt av en asylsökare från Syrien.

Flickan hade gått och lagt sig för att sova i sitt tält, men vaknade av att en okänd man dragit upp dragkedjan och försökte prata med henne på bruten svenska, arabiska.

Flickan var förvirrad och yrvaken.

Mannen bad flickan att känna på hans frusna händer, men hon sade nej och var mycket tydlig med att hon ville att han skulle gå därifrån.

Det gjorde han inte.

"Han kysste henne mot hennes vilja. Han höll fast henne mot liggunderlaget. Hon kände på sig vad som var på väg att hända och skrek så högt hon kunde. Han blev aggressiv, det var tydligt att han bestämt sig. Han blev arg på henne som om han visste att han gjorde något fel. Han höll för hennes mun och näsa så att hon inte kunde skrika eller andas. Hon fick panik. Han sade att han hade en kniv. Hon skrek en gång till och då gjorde han likadant", står det i domen.

"Han gav henne en örfil, det verkade vara för att hon hade skrikit. Han bet henne i halsen så hårt att det kändes som det gick hål. Han drog ner hennes klänning och bet henne i höger bröst så hårt att det kändes som det gick hål. Det gjorde extremt ont. Hon sade att det gjorde ont och att hon inte ville. Han drog ner dragkedjan till hennes sovsäck hela vägen ner. Han knäppte upp sina shorts och drog upp hennes klänning. Han våldtog henne vaginalt, samlaget pågick någon minut innan han fick utlösning i henne. Under förloppet sade han att han hade en kniv, hon såg ingen kniv. Hon räknade med att han var beredd att döda henne. Han rörde henne på insidan av låren och på bröstet med handen", fortsätter texten i domen.

När han var klar drog han upp sina byxor. Han påpekade sedan att hon såg rädd ut, som om han undrade varför hon var rädd. Flickan svarade att det gjorde ont. Araben sade förlåt och gick sedan från tältet.

"Hon var väldigt rädd, chockad och kände sig äcklad och förnedrad. Hon var panikslagen. Polisen kom till platsen och hon blev förd till sjukhus där hon blev undersökt", lyder domen.

Enligt beskrivningen i tingsrättens dokument är flickans liv helt förstört, och hon lider bland annat av posttraumatisk stress:

"Bitmärkena gjorde ont i 1,5 vecka varje gång hon rörde sig. Hon har levt med posttraumatisk stress sedan händelsen. Hon har haft väldigt, väldigt ont och har även haft svullnad, rodnader, blåmärken och rivmärken. Hon hade ingen matlust och hade ont i kroppen för att hon spänt sig av chock eller rädsla. Hon har mått dåligt psykiskt och har varit ganska isolerad från sin omgivning. Hon har känt stress och rädsla när hon varit utomhus, hon har inte kunnat känna sig trygg ens när hon varit hemma. Hon har tappat sin framtidstro. Hon har drömt mardrömmar nästan varje natt och har även haft påträngande tankar under dagtid där hon kunnat se gärningsmannen framför sig. Hon har haft svårt i sina nära relationer för att hon isolerar sig och är konstant rädd, stressad, nedstämd och ångestfylld. Hon mår fortfarande väldigt dåligt och är deprimerad. Hon har haft samtalskontakt med skolkurator och psykolog och står i kö för traumabearbetande behandling."

Åklagaren yrkade att den utländske mannen skulle dömas för grov våldtäkt, men Kalmar tingsrätt menar att "våldet varit begränsat och de fysiska skadorna förhållandevis lindriga".

"Även om målsäganden varit ung och befunnit sig ensam i ett tält anser inte tingsrätten vid en samlad bedömning att gärningen är så allvarlig att den ska bedömas som grov", skriver domstolen.

Påföljden blir fängelse i 2 år och 8 månader samt utvisning i tio år. Syriern, som ansökte om asyl i Sverige den 27 oktober 2015 tillsammans med sin fru, är välkommen tillbaka till Sverige 2029.

Invandraren uppges även ha två barn samt två bröder i Sverige.

Angående utvisningen påpekar även domstolen att mannen nu ska sitta i fängelse. Vad som händer sedan är oklart, eftersom Syrien idag anses vara ett osäkert land.

"Det går inte nu att avgöra om det fortfarande finns hinder mot verkställighet när han friges. Den saken får prövas då. Det finns därför förutsättningar för att bifalla åklagarens yrkande om utvisning", skriver Kalmar tingsrätt.

Mannen förekommer under fyra avsnitt i belastningsregistret. En dom gällande sexuellt ofredande från den 28 oktober 2016 där påföljden bestämdes till dagsböter och tre lagföringar under 2018 gällande snatteri och olovlig körning där alla resulterat i dagsböter.

Han ska även betala skadestånd på 145.000 kronor till den idag 17 år hamla flickan.

Araben har förnekat brott och motsatt sig att betala skadestånd.

Den våldsamma övergreppet mot flickan berördes i SVT med en mindre notis.


Ekonominyheter

Svenska flyg mest försenade i Norden

Förseningar vanliga på Arlanda.. Flygplatsen får underbetyg i internationell jämförelse.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Vetenskap

Här flyger han över Engelska kanalen – på en hoverboard. Franske uppfinnaren lyckades – på andra försöket.0 

Ny apparat bromsar åldrandet – genom att kittla örat. Som magi – spektakulära upptäckten.0 Plus

Kultur

Klottersanerare råkade måla över "konstverk" i Rågsved. Misstog "klassisk muralmålning" för vanligt klotter.0 

Dan Park får fyra månaders fängelse – HD prövar inte fallet. Hårt straff för politiskt inkorrekta skämtbilder.0