Tobias Hübinette är ursinnig på sina "antirasistiska" kollegor.

Bitter Expo-grundare lämnar "antirasistisk forskarvärld" – fick inte tjänsten han ville ha

Publicerad 19 december 2017 kl 19.15

Inrikes. Den flerfaldigt brottsdömde AFA-veteranen och Expo-grundaren Tobias Hübinette lämnar nu den "svenska antirasistiska forskarvärlden" bakom sig. Detta sedan han inte fått en tjänst vid "Centrum för mångvetenskaplig forskning om rasism" vid Uppsala universitet.

Gilla artikeln på Facebook

Vänsterforskaren, AFA-veteranen och vänsterextrema Expos grundare Tobias Hübinette säger hejdå till vad han kallar den antirasistiska forskarvärlden i Sverige. Detta sedan han gått miste om en fyraårig forskartjänst vid CemFor (Centrum för mångvetenskaplig forskning om rasism) vid Uppsala universitet.

Han menar att tjänsten inte delades ut baserat på kompetens och kapacitet utan på grund av relationer och kontakter, alltså genom ren nepotism. Enligt Hübinettes egen utsago är ju han en av landets bästa så kallade rasismforskare och förtjänar uppdraget mer än vissa andra.

"Det jag nu har lärt mig en gång för alla med denna skamlöst jäviga, nepotistiska och korrumperade tjänstetillsättning vid Sveriges första rasismforskningscentrum i Uppsala är att det spelar ingen som helst roll hur mycket en/jag skriver och publicerar, hur många konferenser och seminarier som en/jag bjuds in till och deltar i och hur (hyper)aktiv en/jag är i frågor som rör ras och rasism", dundrar han på sin blogg.

Han påpekar att han bland annat har utvecklat och myntat teorier, hypoteser, modeller, termer och begrepp som rör "ras och rasism", som han kallar det. Vidare skryter han om att få andra rasismforskare gör så många utlandsbesök och internationella konferenser, seminarier, föreläsningar och publikationer per år som han.

Den koreanskfödde vänsterforskaren menar att han har "offrat allt" för sin forskning utan att någonsin få en belöning. I stället har han fått sparken flera gånger samt indragna medel. Han har även hotats, anmälts och åtalats på grund av sin forskning, hävdar han.

Enligt Tobias Hübinette tycker de andra vänsterakademikerna att hans forskning är "usel" och "undermålig":

"Jag lämnar därför härmed den svenska antirasistiska forskarvärlden bakom mig vars 'innegäng', inre cirkel och självutnämnda elit ... har bedömt och dömt ut min forskning som varande både lågkvalitativ (d v s usel och undermålig) och oönskad (d v s ointressant och irrelevant) trots att jag med råge är en av de forskare i landet som har ägnat mig åt forskning om ras, rasism, minoriteter och svenskhet både allra längst mätt i tid och allra mest mätt i energi", skriver han och betonar att hans rekordmånga skrifter och andra insatser "utvecklat rasismforskningen".

Dock är Hübinettes privata cv inte så vackert. Han förekommer i ett stort antal avsnitt i belastningsregistret och har bland annat gripits för mordbrand och åtalats för grovt framkallande av fara för annan, olaga hot, skadegörelse och uppvigling under årens lopp. Expo-grundaren figurerade även i utredningen av det olösta mordet på 16-årige Anders Gustafsson, som misshandlades till döds nyårsnatten 1995. 2008 dömdes han för brott i ett mål gällande olaga hot och skadegörelse. Då hade han hotat att elda upp en mans bostad och därefter uppsökt bostaden och hällt brandfarlig vätska genom dörrens brevinkast.


Hade hunnit flå och stycka djuret när polisen ingrep. Försvaret: "Det är normalt där vi kommer ifrån."0 Plus

Kastade molotovcocktails mot lokalen. Video: Men antirasisterna råkade fångas av övervakningskameran.0 Plus

Nyheter från förstasidan

SD om mordet: "Svenskfientligheten måste stoppas"

Kommenterar nya uppgifterna om SD-kepsen. "Vilka fruktansvärda handlingar utlänningar är kapabla att begå gentemot svenskar."0 

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Bogvisiret var en bluff. Widar Nord om varför Estoniabilderna är århundradets avslöjande.0 

Mer från Inrikes

Skatteverket: Fredrik Reinfeldt kan ha brutit mot lagen

Bodde inte på sin folkbokföringsadress.. Grannen om kokain-lägenheten: "Det var ingen som bodde där".0 Plus

Tommy Lindh blev mördad efter att ha försökt stoppa våldtäktsmannen

Åklagarens dementi var missvisande.. Stannade kvar hos kvinnan och larmade polisen – då knivhöggs han till döds.0 

Centerns besked: Mer invandring viktigare än ekonomin

"Vår ingång är att vi ska värna asylrätten.". Men partiet vill ställa krav på invandrarna, som man liknar vid "nybyggare".0 

Vetenskap

Genetisk mutation gör unga och friska svårt coronasjuka. Felriktade antikroppar attackerar det egna immunsystemet.0 

8.400 år gammal hund hittad i Sölvesborg. Tros ha begravts med gravgåvor.0 

Kultur

Raskrav införs för att få Oscar för bästa film. Nya "mångfaldskriterier" måste uppfyllas.0