Ett flyktingbarn som tidigare bott hos familjen uppmanade araben att "passa på" att våldta den utslagna 14-åringen en gång till, enligt domen i Västmanlands tingsrätt.

Bjöd hem flyktingbarn – då våldtogs 14-åriga dottern

Publicerad 25 juli 2017 kl 16.07

Inrikes. En kvinna beslutade sig för att bjuda hem en grupp flyktingbarn till sin familjs bostad. Det slutade med att hennes 14-åriga dotter blev våldtagen i sitt flickrum av en 25-årig arabisk man. Men våldtäktsmannen "får" inte utvisas, hävdar åklagaren.

Gilla artikeln på Facebook

Kvinnan är bosatt på en ort i Västmanland tillsammans med sina barn. I huset bodde tidigare också ett så kallat ensamkommande flyktingbarn.

I november förra året kom flyktingbarnet tillsammans med sin bror och tre andra män i 20-25-årsåldern till familjen för att hälsa på. De stannade i två nätter och efteråt polisanmälde kvinnan att hennes 14-åriga dotter hade blivit våldtagen av en av männen, en 25-åring från Syrien.

Mamman: "Nog bara hångel"
Våldtäkten ägde rum i 14-åringens flickrum efter att mannen bjudit henne på sprit. Flickan var mer eller mindre medvetslös av berusning och har bara vaga minnesbilder av händelsen, men hon minns hur hon vädjade till araben att sluta när han var i färd med att våldta henne.

Mamman, som sov vid tillfället, väcktes av att flickans syster slet upp hennes sovrumsdörr och slog larm om vad som pågick. Mamman vägrade först att tro på det, men när hon fick se att ett av flyktingbarnen skrivit om händelsen på Facebook gick hon till flickans sovrum och hörde "ett smaskande ljud". Hon svarade dock flyktingbarnet att det "nog bara var hångel", enligt domen.

Men då öppnades dörren till rummet, som enligt mamman luktade "både svett och alkohol", och ut strosade 25-åringen. Inne i rummet låg dottern naken, utslagen och okontaktbar.

"Bäst att passa på"
När araben kom ned till de andra efter att ha våldtagit flickan uppmanade det flyktingbarn som tidigare bott hos familjen araben att gå upp igen och våldta henne en gång till "eftersom det var bäst att passa på". Det uppgav åtminstone flyktingbarnets bror till mamman, enligt domen.

Den 14-åriga flickan har efter händelsen mått mycket dåligt och varit borta från skolan i flera månader.

Västmanlands tingsrätt dömer nu den 25-årige syriern mot sitt nekande till två år och tio månaders fängelse för våldtäkt mot barn. Han ska också betala 115.000 kronor i skadestånd till flickan.

Själv hävdade han att han inte haft sex med 14-åringen. DNA-spåren i form av sperma förklarade han med att han "blivit upphetsad" tidigare under dagen när flickorna hade dansat i korta shorts medan han satt i soffan. Han påstod att han sedan hade strukit sitt könsorgan mot ett par trosor – en förklaring som tingsrätten dock helt avfärdar.

"Får inte utvisas"
Åklagaren hade inte yrkat att 25-åringen skulle utvisas hem till arabvärlden.

– Det beror på omständigheterna i själva fallet. Det fanns ett yttrande från Migrationsverket och utifrån det hade stämmande åklagare gjort bedömning att det inte skulle göras något sådant yrkande och jag håller ju helt med henne avseende det, säger kammaråklagare Frieda Gummesson.

Gummesson hänvisar till så kallade verkställighetshinder.

–  Man får helt enkelt inte utvisa personer till vissa platser som de skulle utvisas till om de utvisades härifrån. Då blir de inte utvisade, säger hon.

Enligt Migrationsverkets yttrande kom 25-åringen till Sverige från Syrien under asylkaoset hösten år 2015. Han har beviljats tidsbegränsat uppehållstillstånd till den 23 december 2019 och uppger sig ha hustru och dotter i Irak.

Säger nej – på Facebook
Just nu säger Sverige nej till att kriminella invandrare ska få stanna i Sverige. Uppropet har lockat tiotusentals svenskar på den sociala nätverkssajten Facebook. Du kan själv gå med i uppropet genom att klicka "Gilla" på knappen nedan:

Attackerades av gäng på 20-tal personer. Mobben var beväpnad med knivar, machetes, hammare, knogjärn och yxa.0 Plus

Hemliga dokument släppta. Svenska spaningen: "Föremålet var runt, 6 till 10 meter och omringat av en strålande ring."0 Plus

Nyheter från förstasidan

Varning för snöstorm på Hawaii

Räknar med över 30 cm snö och stormbyar. "Resor bör begränsas till enbart nödsituationer."0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Tidningen mörkar bestialiska brottet. Låter istället våldtäktsmannen posera som "cool" gangster på stämningsfulla bilder i tidningens reportage.0 

Profilerna sågas. K-G Bergström: "Pinsamt dålig allmänbildning."0 

Mer från Inrikes

Hotade skjuta vakt som krävde vaccinpass

Ska ha fått stolpe kastad mot sin mage.. Men ordningsvakten ville inte medverka i utredningen.0 

Nya M-kravet: Tvångsvaccinera alla barn i hela Sverige

Tuffa linjen.. Vill även införa särskilt straff för föräldrar "som vägrar" – och bekämpa "desinformation" om coronavaccineringen.0 Plus

Polisbrickor stals vid inbrott i Kristianstads polishus

"Oerhört allvarligt".. Datorer, IT-utrustning och polislegitimation stals.0 

Kultur

Vänsterregissören om sina homosexuella övergrepp: "Gjorde fel". Staffan Hildebrand ångrar sex med 13-åring.0 

Kritiken: Notre Dame görs om till "politiskt korrekt Disneyland". "Upptäcktsspår" med fokus på Afrika, "modern konst" och ljudeffekter.0