Fria Tider polisanmäler Facebook för brott mot BBS-lagen

Av Widar Nord den 11 juli 2019 kl 07.46

NY POLICY: Facebook kommer inte att radera olaga hot eller uppvigling om offret är medlem i en organisation med fel åsikter.

Facebook har i dagarna antagit en ny svensk policy som gör klart att IT-jätten kommer att strunta i att ta bort dödshot eller inlägg som kan leda till verkliga dödsfall om offret är ledare eller "framträdande medlem" i en "hatorganisation" eller finns med på bolagets lista över "farliga personer".

Som farliga personer räknar Facebook sexualförbrytare, våldsbrottslingar och invandringskritiska opinionsbildare.

Den svenska policyn innebär att Facebook avsiktligt bryter mot skyldigheten att radera olaga hot och uppvigling enligt 5 § lagen om elektroniska anslagstavlor (BBS-lagen).

Vi i har under torsdagen valt att polisanmäla det svenska censurteamets chef Sam Rihani för de brott som bolaget erkänner i den svenska policyn. Vi kommer även att anmäla Facebooks personuppgifts­behandling avseende så kallade farliga personer till Datainspektionen, då den behandling som framgår av policyn bland annat bryter mot förordningens förbud mot behandling av personuppgifter som avslöjar politisk åsikt.

Om någon läsare har utsatts för brott av Facebooks svenska censurteam eller Facebook i allmänhet är vi intresserade av att komma i kontakt med er. Vi finns på redaktion@friatider.se.


Ledarbloggens twitterfavoriter

Ledarbloggen twittrar

Välkommen

Här bloggar Sveriges rakaste höger om aktuella frågor ur ett frihetligt konservativt perspektiv. Ledarna är signerade, antingen med namn eller pseudonym, medan tidningens officiella linje framgår av våra huvudledare. Bloggens op-eds ska ge utrymme för externa perspektiv och ibland läsvärd kritik.

Ledarbloggens webbsvep