Föremål vid polishus var ingen bomb

Publicerad 12 juni 2019 kl 12.57

Inrikes. Under onsdagsmorgonen kom larm om ett misstänkt föremål utanför polishuset i Linköping. Polisens nationella bombskyddsgrupp har nu skjutit mot föremålet och det blev ingen detonation.

Gilla artikeln på Facebook

Onsdag morgon klockan 05.40 larmades polisen om att ett föremål hade placerats utomhus i anslutning till polishusets reception. Föremålet misstänktes kunna vara farligt och hela garnisonsområdet spärrades av.

Nationella bombskyddsgruppen kallades till Linköping tidigt på onsdagsmorgonen och har nu skjutit mot föremålet och det har inte detonerat. Polisens arbete fortsätter på platsen.

Föremålet undersöks nu närmare, skriver polisen på sin hemsida. Avspärrningarna minskar något, men hela garnisonsområdet är fortsatt avspärrat.

Polisen i region Öst hanterar det inträffade som en särskild händelse och en stab har inrättats. Samtidigt fortsätter det intensiva utredningsarbetet med den kraftiga explosionen i centrala Linköping den 7 juni.


Nyheter från förstasidan

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Vetenskap

Experter slår larm: 10.000-tals farliga ämnen i dricksvattnet. Helt bortom kontroll, enligt expertgruppen.0 Plus

Studie: Diskriminering att ingen skrattar åt kvinnors skämt. Undersökte fördelningen av skratt i SVT:s "Vinterstudion".0 

Kultur

Världens dyraste gitarr såld. Fender-gitarr gick för 37 miljoner kronor.0 

Skogsturken-frisbeen till salu. Auktioneras ut på Tradera – av han "som kasta".0