Våldtäkten i Umeå
 

Feministisk politiker våldtog ung student

Publicerad 1 augusti 2015 kl 22.52

Lag & Rätt. I sin roll som invandrarpolitiker för Miljöpartiet stred den 50-årige mannen för att skärpa synen på våldtäkt och införa ett samtyckeskrav vid sex. Men nu döms MP-politikern själv för att ha drogat och våldtagit en ung kvinnlig tandläkar­student vid Umeå universitet.

Gilla artikeln på Facebook

Den kvinnliga studenten var inneboende hos miljöpartisten i Umeå när våldtäkten inträffade. Innan politikern gick till attack hade han lyckats droga sin unga hyresgäst med sömnmedel.

På torsdagen dömde Umeå tingsrätt miljöpartisten, som ursprungligen hör hemma i arabvärlden, till fängelse för våldtäkt. I sin roll som nämndeman åt Miljöpartiet stred invandrarpolitikern bland annat för att skärpa synen på våldtäkt. Precis som sitt parti ville han förbjuda sex helt och hållet i Sverige om inte samlaget föregås av ett uttryckligt samtycke.

"Justitieministern, är passiva kvinnor tillgängliga för sex?", dundrade den då 42-årige invandraren bland annat i en debattartikel i Västerbottenskuriren och fortsatte:

"Miljöpartiet har länge stridit för en lagändring. Vi menar att ett krav på samtycke ska införas i Brottsbalken".

I tingsrätten ljög 50-åringen om hur parterna hade haft frivilligt samlag och om hur han själv agerat i enlighet inte bara med svensk lag utan även i enlighet med Miljöpartiets partiprogram. Han hade nämligen uttryckligen frågat om målsäganden ville ha samlag, hävdade han.

"Hon svarade ja men väldigt lågt och blygsamt. Han frågade då om hon var oskuld och hon svarade ja även på denna fråga", står det i tingsrättens redogörelse för vad miljöpartisten sade under förhandlingen.

Själv hävdade kvinnan att hon blivit bjuden på vin av miljöpartisten och att hon därefter känt sig drogpåverkad och somnat. Hon var oskuld och upptäckte att hon hade blivit våldtagen när hon vaknade långt senare.

Blodprover från den unga kvinnan visade höga halter av zolpidem, som finns i bland annat Stilnoct. Stilnoct är ett sömnmedel som den 50-årige politikern nyligen hade fått utskrivet av läkare, visade polisens utredning. Ett yttrande från Rättsmedicinalverket visade dessutom att de symptom som kvinnan beskrev i sina första förhör med polisen – att hon somnat, upplevt yrsel, trötthet och illamående – stämde väl med de effekter som vanligen förknippas med Stilnoct.

Tingsrätten kunde tack vare bevisningen konstatera att kvinnan uppenbarligen talade sanning, till skillnad från MP-politikern.

Umeå tingsrätt anser att brottet är grövre för att kvinnan varit i ett särskilt sårbart tillstånd efter att invandrarpolitikern drogat henne. Rätten dömer därför honom till fängelse i två år och sex månader, och till att betala skadestånd på 115.000 kronor till den unga studenten.


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Kolumn. Jan Tullberg om att försörja välfärdskungar eller nomenklatura.0 

Mer från Lag & Rätt

Vetenskap

Spektakulära fyndet: 210.000 år gammal mänsklig skalle i grekisk grotta. Människan kan ha funnits i Europa 150.000 år tidigare än man trott.0 

Svensk uppfinning kan stoppa sommarhettan inomhus. Specialdesignad fönsterfilm fördelar solens värme jämnt från morgon till kväll.0 

Kultur

James Bond ersätts av kvinnlig afrikan i nästa film. Hon spelar "agent 007" i kommande Bondfilmen.0 

Världens dyraste gitarr såld. Fender-gitarr gick för 37 miljoner kronor.0