Påstådda 16-åringar lider av flintskallighet.

" />

Påstådda 16-åringar lider av flintskallighet.

" />

Påstådda 16-åringar lider av flintskallighet.

" />
Foto: Welshsk/CC-BY

Flyktingbarn söker vård för håravfall

Publicerad 2 december 2013 kl 10.45

Inrikes.En stor majoritet av de "ensamkommande flyktingbarn" som kommer till Sverige är i själva verket en bra bit över 18. I vissa fall är de närmare 40 år, men behandlas ändå som "barn" av svenska myndigheter. Det uppger en integrationshandledare på ett boende för ensamkommande asylsökande på den tidigare flyktingombudsmannen Merit Wagers hemsida.

Gilla artikeln på Facebook

Handledaren berättar bland annat att andelen flyktingbarn som är uppenbart vuxna har ökat kraftigt på senare tid, och att de som verkligen är under 18 år numera "hör till undantagen".

"30-åring? tänker du som läser detta. Ja, det finns ett flertal fall i mitt minne där vi sett att den asylsökande varit närmare 40 och där övriga boende också antytt detta till personalen (inte av lojalitet med personalen men för att de ville ha bort en person som styrde och ställde, och liknande skäl). Vid alla fall utom ett har personerna, som varit kring dubbelt så gamla som de påstått sig vara, ändå fått bo kvar i över ett halvår trots detta. HVB-hemmen är livrädda för att förlora både intäkter såväl som förtroendet hos gode män etc, och håller därför tyst", skriver handläggaren.

Fenomenet ger ofta upphov till rent bisarra situationer.

"Vid det här laget är det ett antal killar som på pappret är 16 år, som kommit till mig för att få hjälp med att köpa medel på apoteket för att motverka deras åldershåravfall. Ingen ifrågasätter dock deras ålder. Inte migrationsverket. Inte socialtjänsten. Inte heller de journalister som intervjuat några av ungdomarna på frivillig basis, godkänt av deras respektive gode män", uppger handläggaren på Merit Wagers blogg.

De så kallade ensamkommande flyktingbarnen är oftast män från tredje världen. Deras familjer betalar stora summor till flyktingsmugglare för att de ska kunna ta sig illegalt till Sverige och uppge sig vara barn. När männen väl fått uppehållstillstånd kan resten av släkten komma efter och åtnjuta livslång bidragsförsörjning på de svenska skattebetalarnas bekostnad.

Sverige tar idag emot överlägset flest så kallade flyktingbarn i Europa. Anledningen är att de svenska myndigheterna blivit internationellt kända för att inte ifrågasätta de påstådda barnens ålder och dela ut snabba uppehållstillstånd.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Nyheter från förstasidan

Danska sågningen av Sverige: "Asyl-amok"

Sveriges "hämningslösa" invandring gör gränskontrollerna verkningslösa. "Tiotusentals afrikaner och araber" tar sig in i Europa genom Sverige, lyder kritiken.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Bluffen håller på att ersätta kristendomen. Globalt prästerskap krävs för att tolka och tämja den hotande katastrofen, skriver Jan Tullberg.0 

Vetenskap

Elchocksbehandling föreslås som enda lösning för att "bota rasism". Forskare vill utrota "fördomar" – med elektriska och magnetiska impulser mot hjärnan.0 Plus

Sömnapné kopplas till cancer hos kvinnor. Två- till trefaldigt ökad risk för cancer bland kvinnor med mer uttalad sömnapné.0 

Kultur

Klottersanerare råkade måla över "konstverk" i Rågsved. Misstog "klassisk muralmålning" för vanligt klotter.0 

Dan Park får fyra månaders fängelse – HD prövar inte fallet. Hårt straff för politiskt inkorrekta skämtbilder.0