Flyktingbarnet Amir Nabizadeh påstår sig vara 18 år och har fått uppehållstillstånd i Sverige...

Flyktingbarn anmälde Mattias Karlsson – anklagas nu för att ljuga om sin ålder

Publicerad 6 oktober 2017 kl 19.46

Inrikes. Amir Nabizadeh är talesperson för de sittstrejkande afghanerna och en av dem som har polisanmält SD-toppen Mattias Karlsson för förtal. Men på nätet har Nabizadeh en gammal blogg där han uppger sig vara fem år äldre än han nu påstår.
"Väldigt fin persiska för att vara 12 år", kommenterar Hanif Bali (M) bloggen.

Dela artikeln

Amir Nabizadeh, som påstår sig vara 18 år, är en av de ledande företrädarna för "ung i Sverige", som organiserat de illegala afghanska männens sittstrejk i Stockholm. Han hyllas i media och har också ett välbesökt Twitterkonto där han får flitigt med delningar från svenska vänsteraktivister.

Tillsammans med Fatemeh Khavari, som uppger sin ålder till 17, polisanmälde Amir Nabizadeh tidigare i veckan SD-toppen Mattias Karlsson för förtal och upphovsrättsbrott. Detta efter att Karlsson postat en bild på Facebook där en polisman poserar tillsammans med den afghanska duon under de vänsterextrema kravallerna i Göteborg i helgen.

Afghanerna, som båda har lyckats få uppehållstillstånd i Sverige som "flyktingbarn", anser sig ha blivit förtalade och utmålade som illegala invandrare av SD-toppen.

Men nu publicerar riksdagsmannen Hanif Bali (M) en länk till en blogg skriven på persiska som Amir Nabizadeh ska ha haft år 2012, då han enligt vad han nu påstår skulle ha varit 12 år.

"Kanske bör ta ner hemsida från 2012 där du skriver att du är född 31:a Januari 1994 (1372-11-11)", skriver Bali i ett tweet riktat mot det påstådda flyktingbarnet.

Hanif Bali fortsätter:

"Ta även bort FB-profilen du länkar till, där har du exakt samma datum enligt västerländsk kalender. Väldigt fin persiska för att vara 12 år."

På fredagskvällen hade Amir Nabizadeh, som om uppgifterna i bloggen stämmer alltså egentligen är 23 år, tagit bort sitt konto på Twitter. Han har inte gått att nå för en kommentar.


Nyheter från förstasidan

Staten tar över pendeltågen i Stockholm efter kaos

Nödavtal med SJ träder i kraft imorgon. "Successivt kommer resenärerna att märka förbättringar".0 

Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.