Offrets minnesbilder av gärningsmannens klädsel, utseende och "fula tänder" matchades av polisens närbilder på flyktingbarnet.

Flyktingbarnets tabbe: Festade på samma pub som kvinnan han försökt våldta

Publicerad 20 augusti 2017 kl 09.24

Inrikes. I september förra året försökte ett ensamkommande flyktingbarn våldta en 32-årig kvinna i Stadsparken i Helsingborg. Kvinnan kände igen gärningsmannen när hon stötte på honom på tre olika platser under loppet av tre månader efter överfallet. Vid det tredje tillfället, på en pub, kunde han gripas – och nu döms han till 150 timmars ungdomstjänst och slipper utvisning.

Gilla artikeln på Facebook

En tidig morgon i september 2016 cyklade en 32-årig kvinna genom Stadsparken i Helsingborg efter att ha varit ute och festat med en väninna och hennes kollegor.

Kvinnan kom i samtal med ett så kallat flyktingbarn som talade dålig svenska och ingen engelska och som vid tidpunkten påstod sig vara 16 år. När hon sedan skulle ta sig därifrån drog flyktingbarnet, som idag uppges vara 17 år, omkull henne genom att ta tag i pakethållaren så hon ramlade. Sedan satte han sig på sitt offer innan han la sig över hennes kropp, enligt domen.

"Aldrig varit så rädd"
Gärningsmannen försökte tvinga kvinnan till samlag genom att ta dra i hennes kläder, klämma på hennes kropp och nypa på hennes bröst. Sedan började han komma innanför hennes trosor och tryckte samtidigt hårt med sin hand mot hennes hals.

Under överfallet lyckades kvinnan ringa 112 och en förbipasserande dök upp, vilket fick flyktingbarnet att fly från platsen.

Den dömde har hela tiden nekat till anklagelserna och påstår sig vara felaktigt utpekad, skriver SVT.

– Jag har aldrig varit så rädd i hela mitt liv, jag tänkte nu dör jag här i Stadsparken om det inte kommer någon, berättade kvinnan efter överfallet, skrev Helsingborgs Dagblad i samband med åtalet.

Ville kramas – polisen: "Vi har inte tid"
Kvinnan har i polisförhör berättat att hon såg flyktingbarnet cirka 14 dagar efter händelsen. Hon befann sig då vid Knutpunkten med sin väninna och gick fram till mannen för att konfrontera honom. De frågade honom ifall han kände igen henne, vilket kvinnan uppfattade att han gjorde eftersom han då försökte krama om henne. I samband med det ropade hon till sin väninna att ringa polisen, varpå flyktingbarnet snabbt sprang från platsen och kom undan.

Vid nästa tillfälle såg kvinnan gärningsmannen i centrala Helsingborg när hon cyklade på väg till jobbet cirka en månad efter överfallet i Stadsparken. Hon är inte säker på att han såg henne då, men hon ringde polisen som dock meddelade att de inte kunde rycka ut eftersom de hade annat för sig.

I december 2016 var kvinnan på en pub när hon såg gärningsmannen för tredje gången efter händelsen. Hon ringde åter polisen och denna gång kunde flyktingbarnet gripas.

"Målsäganden har i samband med anmälan beskrivit gärningsmannen som 20-25 år med en längd av ca 180-185 cm, av asiatiskt utseende och med 'fula' tänder som var bruna mellan tänderna", står det i domen.

Identifierades via sina "fula tänder"
Bilderna från förundersökningen visades för kvinnan och hon är helt säker på att det är rätt gärningsman. En t-shirt som hittades i flyktingbarnets HVB-bostad liknar också den som syns på övervakningsbilder. Även närbilderna på hans tänder stämde överens det kvinnan beskrivit tidigare.

Helsingborgs tingsrätt dömer flyktingbarnet för försök till våldtäkt till 150 timmars ungdomstjänst. Han ska även betala 51.000 kronor i skadestånd till kvinnan.

Hosseins efternamn förekommer bland personer från Afghanistan.

Åklagaren yrkade aldrig att mannen skulle utvisas.


Få våra viktigaste nyheter

Gör som tiotusentals andra svenskar och följ Fria Tider på Facebook!

Nyheter från förstasidan


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.