Xaf/CC-BY

Utredning: Förbjud kritik mot feminister

Publicerad 27 oktober 2013 kl 20.42

Inrikes.Kritik av invandringspolitik och feminism bör aktivt hindras av staten – det framgår av en rapport som har överlämnats till kommittén för Medborgerliga fri- och rättigheter samt rättsliga och inrikes frågor i Europaparlamentet.

Gilla artikeln på Facebook

Utredningen föreslår att de enskilda medlemsländerna i EU ska "ta till konkreta åtgärder för att bekämpa intolerans och särskilt för att utrota rasism, hudfärgsdiskriminering, etnisk diskriminering, religiös intolerans, totalitära ideologier, främlingsfientlighet, anti-semitism, anti-feminism och homofobi".

Bland annat föreslås att det ska bli olagligt "förtala eller förlöjliga" en grupp av människor, där det med grupp avses ett antal människor som har gemensamma kulturella eller etniska rötter, har gemensam "könsidentitet" eller sexuell läggning, eller "liknande konstellationer". Så kallad förintelseförnekelse bör också förbjudas tillsammans med andra åsiktsbrott så som att förespråka "totalitära ideologier" och "främlingsfientlighet".

I de fall där unga gör sig skyldiga till brott mot den föreslagna toleranslagstiftningen ska de undergå ett "rehabiliteringsprogram" där de lär sig så kallad tolerans.

Utredningen går på den svenska kulturministers Lena Liljeroths (M) linje och fastslår att staten bör ge ett särskilt presstöd till medier som förespråkar tolerans.

Bakom rapporten står flera tunga akademiska namn, så som rättsprofessor Yoram Dinstein, vid Tel-Avivs universitet, och professor Rein Müllerson vid Tallinns universitet.

Nordiska ministerrådet: Gör det straffbart kritisera feminism


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Stora skillnader bara mellan japaner i syd och nord. Forskaren: "Folkslag från kalla klimat är över hela världen är längre, intelligentare, mer sociala, mindre brottsbenägna och uppvisar lägre fertilitet."0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ensamkommande med gymnasieamnesti låg bakom dådet i Vetlanda

22-åring afghansk analfabet anhållen. Gymnasieskolan om målet med utbildningen: "Lära sig läsa och skriva".0 

Ekonominyheter

Rena magin? Bostadspriserna fortsätter stiga – på bred front

Svenska boprisfesten tycks trotsa ekonomins lagar.. "När man inte tror att priserna kan stiga mer så gör de det ändå."0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Slipper svara – varje gång. Ordföranden ingriper så fort banken får en svår fråga från Fria Tiders chefredaktör Widar Nord.0 

Mer från Inrikes

Vetenskap

Forskare: Usel idé att plugga med musik i lurarna. Ny studie punkterar vanlig uppfattning.0 

Feminiseringen av högskolan tros förklara minskad produktivitet. Fokus på "mjuka värden" och vänsteraktivism ger nedslående resultat.0 

Kultur

Tempus-härvan: 7 av 10 prenumeranter fanns inte. Tvättade bidragspengar i moderbolaget.0 

"Timbuktu" ska översätta Gormans dikt till svenska. Efter PK-spektaklet i Nederländerna.0