Vi är stolta att stå upp för alla människors lika värde. Tillsammans försvarar vi Sverige, vår frihet och rätten att leva som vi själva väljer.

Läs mer på forsvarsmakten.se/pride

Publicerat av Försvarsmakten Onsdag 29 juli 2020

Försvaret lanserar politisk kampanj – med män som bär nagellack

Publicerad 1 augusti 2020 kl 15.44

Inrikes. Försvarsmakten deltar i årets så kallade "Pride" och hävdar att "mångfald" gör Sverige tryggare. Samtidigt har man publicerat en bild med en man som bär nagellack. "Vår styrka består av olikheter", påstår myndigheten.

Gilla artikeln på Facebook

Försvarsmaktens uppgift är egentligen att skydda landet. Men i Sverige går myndigheten ännu längre och deltar i vänsterpolitiska pk-kampanjer.

Försvaret stöttar Pride och hävdar att "mångfald" inom organisationen innebär att Sverige blir tryggare.

"Försvarsmakten ska ytterst skydda Sverige mot ett väpnat angrepp. En sådan situation kommer att vara extrem med höga krav på soldater, sjömän och chefer. Då är olikheter, mångfald och bredden av olika erfarenheter en styrka. Det ökar vår förmåga att agera oförutsägbart för en angripare", hävdar Försvarsmakten.

Så här säger överbefälhavare Micael Bydén om varför myndigheten deltar i Pride och anser att det är viktigt:

– Vårt deltagande i Pride är ett aktivt ställningstagande för människors lika värde och en naturlig del av ansvaret som arbetsgivare för våra medarbetare och frivilliga. Försvarsmakten står helt enkelt trygg i sin värdegrund och alla som har vilja och förmåga att bidra till försvaret ska känna sig välkomna. Genom att delta i Pride vill Försvarsmakten visa sin tolerans för människors olikheter i det land vi ska försvara. Därför är vi en del av Pride.

Och han accepterar ingen så kallad intolerans inom organisationen.

Därför genomför Försvarsmakten en "medarbetarundersökning" för att kunna kontrollera de anställdas politiska attityder.

– Vi konstaterar att det förekommer ovälkommet beteende i organisationen. Här vill jag vara tydlig; jag accepterar inga former av kränkande särbehandling eller trakasserier – nolltolerans gäller. När det väl kommer till kännedom att någon upplever sig utsatt för ovälkommet beteende ska det hanteras snabbt och professionellt. Vi ska alltid agera, aldrig titta bort. Jag förväntar mig att alla i Försvarsmakten tar det ansvaret och agerar när någon bryter mot vår uppförandekod. Det är vår gemensamma skyldighet, säger Bydén.


Stor guide: Bli helt ospårbar online. Uttryck dig fritt och riskfritt på nätet – vi lär dig använda enkla tekniken som inte ens NSA rår på.552 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Positiva trenden från i våras bruten. Dyster prognos för stora branscher om trenden håller i sig0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Bogvisiret var en bluff. Widar Nord om varför Estoniabilderna är århundradets avslöjande.0 

Vetenskap

Här når guldpriset botten: "Sista chansen att köpa är nu". Experten om orsakerna till att priset väntas sticka iväg.0 Plus

Konstgjort ben läker skelettskador. Forskarnas nya metod.0 

Kultur