Ebba Åkerlund

Gravskändaren angrep och spottade på Ebbas pappa: "Polisen kom inte"

Publicerad 12 december 2018 kl 00.07

Inrikes. Den illegale invandrare som skändar Ebba Åkerlunds grav angrep under tisdagskvällen Ebbas pappa och spottade på honom. När han ringde polisen kom ingen, skriver pappan Stefan Åkerlund på Facebook.
"Det kan sluta med att jag råkar så pass illa ut att jag gör Ebba sällskap."

Gilla artikeln på Facebook

Den illegale invandraren har gång på gång skändat det 11-åriga terroroffret Ebba Åkerlunds grav. Trots det har han släppts på fri fot i väntan på rättegången – och vandaliseringen fortsätter nästan dagligen.

I ett inlägg på Facebook berättar Ebbas pappa Stefan att han under tisdagskvällen återigen besökte dotterns grav och möttes av den polske mannen.

"Detta blir bara sjukare och sjukare. När jag besöker min älskade dotters grav ikväll är han där och är extremt hotfull. Han ser än mer skräckinjagande ut nu när ena ögat saknas. Med tanke på att han tidigare har dragit kniv mot kyrkovaktmästaren så misstänker jag att han är kapabel till vilka handlingar som helst", skriver Stefan Åkerlund.

Gravskändaren spottade sedan ner Stefans kläder. Men trots att pappan följde efter den illegale invandraren och ringde polisen så kom ingen, berättar han.

"Denna gång spottar han på mig, går i närkontakt och uppträder mer hotfullt än förra gången jag stötte på honom. I 15 minuter följer jag efter honom samtidigt som jag har polisen i telefonen. Men de kommer inte! Vilken överraskning..." 

Stefan Åkerlund skriver att polacken dömdes till utvisning 2014, men att beslutet överklagades till hovrätten. År 2015 dömdes mannen igen, för gravskändning, men slapp utvisning.

Rättegången för upprepade skändningar av Ebbas grav kommer att hållas först i mars nästa år. Enligt pappan fortsätter vandaliseringen "i snitt tre nätter i veckan".

"Det kan sluta med att jag råkar så pass illa ut att jag gör Ebba sällskap med tanke på hans psykiska sjukdom. Då först kanske polisen agerar", skriver Stefan Åkerlund.

Ebba Åkerlund dödades i Rakhmat Akilovs terrorattack på Drottninggatan i april 2017. Hennes pappa har i efterhand lagt skulden för dotterns död på den svenska staten, som låtit den illegale invandraren Akilov stanna i Sverige.


Nyheter från förstasidan

Danska sågningen av Sverige: "Asyl-amok"

Sveriges "hämningslösa" invandring gör gränskontrollerna verkningslösa. "Tiotusentals afrikaner och araber" tar sig in i Europa genom Sverige, lyder kritiken.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Bluffen håller på att ersätta kristendomen. Globalt prästerskap krävs för att tolka och tämja den hotande katastrofen, skriver Jan Tullberg.0 

Vetenskap

Elchocksbehandling föreslås som enda lösning för att "bota rasism". Forskare vill utrota "fördomar" – med elektriska och magnetiska impulser mot hjärnan.0 Plus

Sömnapné kopplas till cancer hos kvinnor. Två- till trefaldigt ökad risk för cancer bland kvinnor med mer uttalad sömnapné.0 

Kultur

Klottersanerare råkade måla över "konstverk" i Rågsved. Misstog "klassisk muralmålning" för vanligt klotter.0 

Dan Park får fyra månaders fängelse – HD prövar inte fallet. Hårt straff för politiskt inkorrekta skämtbilder.0